Wegners stolunivers

Wenger PP503 The Chair

via SevilPeach

Arne Jacobsen og Hans J. Wegner Danmarks absolutt mest kjente møbeldesignere. Hans J. Wegner er kjent for sine mange stoler med et klart skandinavisk uttrykk. Stolene er luftige, gjerne med tynne ben og armlener. Alle stolene har åpne partier som understreker lettheten i møbelet. Det viktigste kjennetegnet på en wegnerstol er det gode håndverket og solide materialer. Wegners stoler har vist seg å være tidløse, og mange vil nok si seg enige i at mange av stolene er som kunstverk å regne.

Wegner CH26

via Bo Bedre

Denne stolen, CH26, har enda ikke vært i produksjon, men kommer på markedet senere denne våren. På bildet ser vi hvordan gulnede møbler kan se moderne ut i lyse omgivelser med grå-hvite gulv og en kjølig veggfarge.

Wenger CH445 Wing Chair

Sean Fennessy via The Design Files

En lenestol designer av Wegner har selvfølgelig et tynt understell, som gjør stolen moderne, samtidig som den er komfortabel.

Weger CH24 Y-stol Wishbone

via Karin Foberg

Y-stolen er Wegners mest kjente stol. Den kommer i flere farger og treverk, og passer derfor inn i mange forskjellige stiler. Har man ikke råd til å fylle spisestuen med y-stoler, er den like fin alene – det gjelder egentlig alle Wegners vakre stoler.

Wenger CH25 Easy Chair

via Frida Ramstedt, Trendenser

Hans J. Wegner har designet rundt 500 stoler, så se ikke bort i fra at vi kommer til å skrive om flere av disse i fremtiden.

 

Hvilken wegnerstol er din favoritt?

One thought on “Wegners stolunivers

Legg inn en kommentar