Vegghengte bokhyller

1beeb82ebf70c643cfeba85ec1c2ebb4

av Heidi Lerkenfeldt for Elle Decoration

Teknologien går fremover, og vi får færre ting vi trenger å oppbevare. CD-er er ikke lenger fast inventar hos alle familier, filmer ser man på nettet, og bilder blir lagret på PC-en. Likevel liker de fleste fortsatt å lese bøker i papirformat, fremfor på lesebrett eller lydbok. Før ville man gjerne ta vare på alle bøkene man hadde lest, og en stor bokhylle var å se i de fleste hjem. Tendensen vi ser nå er at folk gjerne vil eie færre ting, og dermed også færre bøker. Man gir bort eller selger bøker man er ferdig med å lese, og kun de mest spesielle får bli igjen i bokhyllen. Med det kommer mindre bokhyller, og det er det vi vil vise frem i dag.

8f7ef290dac4b5c3ad2e6c7f3cb41e25

via Line Klein

Lave bokhyller gir masse luft til rommet, og gir mer enn nok oppbevaringsplass for de fleste. Henges de litt opp fra gulvet gir de et ryddig og moderne uttrykk. Heng opp flere små bokhyller fra den ene veggen til den andre, men la det være minst 30 cm mellomrom mellom hyllen og endeveggene i rommet. Da får man en følelse av at rommet er lengre, samtidig som man tar vare på luftigheten som hyllene gir.

2681843

via Entrance Mäkleri

Disse svenske String hyllene har blitt veldig populære og kan henges opp på alle mulige måter. Her er det hengt flere på rad, like over gulvlisten.

a80f7e2b340cd2e99179c14223a7f281

via Yellows

En vegghengt bokhylle passer perfekt under en trapp. Bruk veggplassen over til å samle yndlingskunsten, og sett noen fine dekorgjenstander både i og over hyllen.

 

Hvordan oppbevarer du dine bøker?

Legg inn en kommentar