Valg av sofa

NNNJQ2sbDATx

via Lonny

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal kjøpe ny sofa. To av de faktorene er hvordan rommet skal brukes og hvor mange man trenger sitteplass til.

Når man er i møbelbutikken er det viktig å huske at i et stort butikklokale vil de fleste sofaene se små ut, men de kan virke mye større når man får sofaen i sin egen stue. For å unngå å kjøpe en sofa i feil størrelse er det viktig at man har tatt forhåndsarbeidet med å måle opp rommet som sofaen skal stå i. Det kan også være lurt å tegne en liten møbleringsplan for seg selv slik at man får en oversikt over alt som skal stå i stuen, og unngår bomkjøp. Det skal ikke virke som at stuen kun består av en stor sofa.

Mange velger en hjørnesofa fordi den gir plass til flere, men det er ikke den eneste måten å få plass til flere på. Hvis man bytter ut hjørnesofaen med en treseter og et par stoler, vil innredningen i stuen får mer flyt og blir mindre statisk.

mette-heiberg-03b-GBxeP-A-8UYTiEKV4H3QZw

via Bo Bedre

Ved å supplere med en puff oppnår man flere sitteplasser. Det blir ofte finest om man rammer inn sofagruppen med sitteplasser på begge sider av stuebordet.

sofany_0

via KK Living

Finner man ikke riktig størrelse eller fasong du er ute etter, kan man jo prøve å bygge sin egen sofa som Diana Ousdal har gjort på bildet over.

doc_878_1

via Slettvoll

Har man stor plass kan man ha to+tresetere sammen med stoler eller puffer. Se hvordan stolene rammer inn sofagruppen.

 

Hva er dine beste tips til kjøp av sofa?

Legg inn en kommentar