Uvanlige fargekombinasjoner

På tide å bli litt tøffere på fargefronten? Vi liker å utfordre våre kunder og lesere på alt innenfor farger, interiør og stil. Vi har som tidligere nevnt at flere og flere tyr til farger i hjemmene når det skal pusses opp, og vi vil nå vise noen litt uvanlige fargekombinasjoner. Kuløren på fargene har mye og si, og hvordan rommet vil oppfattes når man skal lage gode fargekombinasjoner. Finn de fargetonene du syns passer best til ditt hjem.

Rosa og gult interiør

Holly Marder for Nienke Hoogvliet

Gul sofa rosa pute

Paper & Stitch

Gul og rosa er nok ikke en av de mest uvanlige fargekombinasjonene siden denne kombinasjonen ofte blir brukt i kombinasjon med retrostilen. Men selv de som ikke foretrekker retrostil, kan man fint ta i bruk denne fargekombinasjonen.

Kombinasjonen av gult og rosa er en av de mest positive og solrike kombinasjonene, da begge fargene befinner seg i den varme delen av fargesirkelen. Det man skal huske på er at denne fargekombinasjonen vil for mange kanskje virke sukkersøt, og for å unngå dette kan det å bruke en av fargene i en mørkere kulør hjelpe, eller balansere fargene med noe sølvgrått.

Rosa og brun kombinasjon

Peter Kragballe for Cereal

Rosa og brun kelimpute

Jen Kay for The Every Girl

 Brun og rosa er en kombinasjon man generelt ser mer på klær enn i interiøret. Noen kan kanskje få en følelse av Shabby-chic, men denne fargekombinasjonen passer godt inn i et mer moderne hjem også. Brun og rosa kan med nøytral hvit eller lys beige gi et behagelig interiør.

Blå og brun stue

Mikkel Adsbøl for Bo Bedre

Blått og brunt soverom

Robert Holden for Elle Decor Italia

Brun og blå er en fargekombinasjon som har egenskapen til å roe ned, og på samme tid være forfriskende. Hva med å bruke en farge på veggen eller sofaen, og den andre fargen på detaljer? Mørkt treverk får et kjøligere og roligere uttrykk i kombinasjon med blått.

 

Tørr du å ta i bruk noen uvanlige fargekombinasjoner?

Legg inn en kommentar