Utnytt nisjene i boligen

Hyller i dørkarmen

Alvhem via The Happy Hill

Det fine med helt nye boliger er at alt er i lodd og vater, og linjene flyter rett i alle rom.  Likevel vil nok de fleste si seg enige i at gamle bygg har både sjarm og sjel.

Etter tiår med forskjellige beboere med forskjellige behov er det ikke unaturlig at planløsningen har endret seg et par ganger, dører har blitt tettet igjen, og vegger har blitt flyttet. Da står man ofte igjen med noen litt irriterende nisjer her og der. Men i dag skal vi fokusere på det positive med disse nisjene. Det er faktisk utrolig hvordan man kan utnytte disse åpningene i veggene. Og bor du i et helt nytt hus, kan det hende du finner noen nisjer der også.

Kjøkken med mange vinkler og innebygde vitrineskap

Nuevo Estilo

Kjøkken i gamle leiligheter er sjeldent store, og mange har valgt å utvide de små kjøkkenene. Ofte ser man da at pipe, rør eller andre konstruksjonselemener kommer i veien for kjøkkeninnredningen, og det blir en spredt møblering med kjøkkenskap her og der. For å få tilbake de rette linjene på kjøkkenet kan være et godt tips å gå for innebygde skap i nisjene. På den måten blir rør eller pipe skjult blant skapene, og nisjene blir fylt opp.

Moderne peis med sittehylle og vedoppbevaring

Shannon McGrath,  Robson Rak og Made by Cohen

En stor og moderne peis er manges drøm, men for å få en slik peis må man ofre en god del plass. Da er der spesielt viktig å få utnyttet den plassen man har igjen. Enten man velger å sentrere peisen i rommet, eller om man velger å ha peisen i et av hjørnene, er det fint å utnytte de nisjene som oppstår. Bruk hele veggen og bygg hyller eller en sittebenk langs med peisen for å skape rette linjer.

Bygge inn rør på bad med vegghyller mellom

Kristofer Johnsson og Saša Antić for Elle Decoration UK

Når bad i gamle bygårder skal pusses opp ser man ofte at rør blir bygget inn. Er man heldig, får man da en fin nisje mellom veggen og røret, som kan brukes til vegghyller eller lignende.

Bøker i smal vinduskarm

Sarah Widman for Alvhem via Coco Lapine Design

Dype, listfrie vinduer er populært i nye hjem. De smale versjonene blir også mye brukt for å få minst mulig innsyn og mest mulig lys. Disse smale, dype vinduene er perfekt for en liten utstilling av bøker. Dette er også godt tips for å få gjøre den moderne leiligheten litt mer personlig.

Gammel leilighet walk-in closet med hyller til vesker i dørkarmen

CimEk for Alvhem Mäkleri via Residence Magazine

Dører som er tettet igjen på den ene siden, kjenner nok mange igjen fra gamle leiligheter. Har du hyller i døra, skaper dørkarmen en fin ramme for pene gjenstander, bøker eller tilbehør.

 

Har du tips til hva man kan bruke nisjene i huset tid? Kommenter i kommentarfeltet under.

Legg inn en kommentar