Trendplante: Kaktus

Stor grønn kaktus på stuebordet

Anders Schonnemann for Bo Bedre

Den grønne bølgen har helt klart skylt over landet, og det er nå få hjem som ikke har en eneste grønn plante. Selv bruker vi grønne planter overalt.Og når man er over gjennomsnittet opptatt av å bruke grønne planter dukker dette problemet fort opp: det er rett og slett ikke mange nok forskjellige grønne planter på markedet. Da ender det ofte med at man har et par eksemplarer av samme plante i forskjellig størrelse. I lengden er dette litt kjedelig, men heldigvis kommer flere og flere plantevarianter inn i trendbildet. Det siste store innslaget i trendbildet nå er kaktusen. Kaktusen er tøffere og mer moderne enn den grønne planten, og tar seg best ut i terrakottapotter eller andre matte blomsterpotter i sort eller grått. De passer derfor aller best inn i unge moderne hjem  eller i en ellers avslappet stil.

Stor og høy kaktus i terrakottapotte

Henrik Nero og Scandinavian Homes for Alexander White

Mange planteelskere har nok opplevd det at et stort tre ikke alltid får plass i et lite hjørne. Men en kaktus er lettere å plassere da den ikke tar så stor plass i bredden.

Stor kaktus sort potte sidebord

 

Bo Sthlm via My Scandinavian Home

En stor grønn kaktus med få tagger blir et skikkelig blikkfang i rommet.

Pottet om mini kaktus Lyngby vase

Heidi Hallingstad

Små kaktuser kan gjerne pottes om i små, høye vaser som på bildet her. Det gir straks et mer klassisk uttrykk som myker opp kaktusen.

Kaktus i IKEA sinnerlig potte flere størrelser

 

Historiska Hem

Det er selvfølgelig lov å blande kaktussorter og potter om hverandre. Det gir bare rommet en mer tilfeldig og avslappet stil.

 

Har du gått til innkjøp av en kaktus enda?

Legg inn en kommentar