Trender og tendenser

Tidligere snakket man bare om trender, og alle de ulike trendene som var aktuelle. Nå bruker vi mer tendenser når vi snakker om hva som er inn i interiørverdnen. Tendenser betyr lengre perioder med samme fokus. Det blir på samme måte som trender styrt av økonomi, politikk og kultur, men har et vidt fokus. Det er ut fra tendensene man forklarer de spesifikke trendene.

Noen av de store tendensene nå er at folk er opptatt av gjenbruk, naturmaterialer og kortreist mat. Den største tendensen vi ser for interiøret er at man vil ha en personlig stil. For selv om vi skriver mye om de ulike trendene og tendensene som finnes, er det viktigste å finne sin egen personlige stil. For å få sin egen stil, kan man bruke trendene som en inspirasjon og ikke retningslinjer, velg det du liker, og det som betyr noe for deg.

Tonning og Stryn Vang Gol

via Andreas Engesvik

Den norske møbelprodusenten Tonning og Stryn satser på godt håndverk og passer perfekt inn i tendensene vi ser nå.

via Femina

Kobber har vært en stor trend de siste årene, og vi ser at det ikke blir like mye brukt nå. De som fortsatt bruker kobber er de som har en stil der kobber virkelig passer inn, sånn at kobberet får en naturlig pass i interiøret.

Mørke vegger Hortensia

via Krista Keltanen

Mørke rom er en tendens vi ser har kommet mer og mer de siste årene. Det kommer som følge av en mindre optimistisk tilværelse, og man vil skape trygge rammer i hjemmet. Grønne planter har inntatt hjemmene våre igjen, vi vil ta vare på naturen og er opptatte av miljø.

 

Har du merket at du er mer opptatt av å skape et personlig interiør, bruke godt håndverk eller bruke grønne planter de siste årene?

Legg inn en kommentar