Trapper som skiller seg ut

Fargerik trapp spiler

Lyndon Douglas for RA Projects

En trapp er en like stor del av interiøret som alle andre møbler, så hvorfor ikke la trappen komme frem og ta sin plass i boligen? En trapp skal gjenspeile husets arkitektur, samtidig som den skal passe med resten av interiøret i huset. Når det er sagt trenger ikke det bety at trappen skal være kjedelig og nøytral. En trapp som virkelig står frem i interiøret, kan man ikke bli lei av. Velger du å bruke farger for å fremheve trappen, er det jo bare å male om hvis du skulle bli lei.

Skal du bygge hus, og lurer på hvor du skal plassere trappen, vil vi påpeke at selv om trapperommet er et sted for gjennomgang og ikke et sted man oppholder seg, er det ingenting som er så fint som å gå i en trapp som er belyst med dagslys. Skyggespillet i en trapp kan være magisk, så ha gjerne store vinduer i trapperommet. Har du ikke vinduer i trapperommet, kan du belyse trappen for lignende effekt. God belysning kan aldri undervurderes.

Enten du skal bygge nytt, eller oppgradere den gamle har vi plukket ut noe herlige bilder til inspirasjon.

Moderne trapp sort treverk

Bates Masi Architects

Denne trappen kommer godt frem, uten og være i veien for utsikten. Her er også materialene blitt brukt igjennom hele huset, og man får en rød tråd.

Klassisk trapp

Christie’s Real Estrate

Har du plass, er det en god idé å lage en sitteplass i trappen. Her er det god plass til gode samtaler eller alene stunder. Trappeveggen har speil som gjør det hele mer klassisk i stilen. Har du ikke like god plass, kan du likevel ta inspirasjon fra denne trappen ved å bruke samme farger og materialer.

Farger trapp

Hanne Fuglbjerg

Har du trapp i et lite rom, og føler trappen tar hele plassen, kan det være en god idé å male trappeveggen og hele trappen i samme farge. Her får man en wow-faktor, samtidig som det ikke virker som at trappen tar for stor plass i rommet.

Moderne trapp belysning

Ezequiel Farca

En godt belyst trapp er alfa og omega. Her er det i tillegg brukt glass som reflekterer lyset fra trappen ut i resten av rommet. Materialene er gjennomtenk og komplimenterer resten av materialene i trapperommet.

Moderne trapp eik

Helbing Fotografie for Nimmrichter

En trapp kan fint kombineres med oppbevaring. Her har man bygget ut trappen for å få plass til oppbevaringen på siden. Trappen blir et blikkfang i rommet, og oppleves som et eget møbel.

Skulpturell vindeltrapp

YYDG Interior Design

Har du ikke plass til en vanlig trapp, eller ønsker et mer organisk uttrykk, kan en vindeltrapp være en god ide. Denne trappen blir et kunstverk i rommet.

 

Hvilken trapp er din favoritt?

Legg inn en kommentar