Inspirasjon til frokostplassen i hagen

Debi Treloar for Livet Hemma

På en perfekt sommerdag skal gjerne alle måltider inntas utendørs. Alt smaker bedre når man spise ute, synes mange. Morgensolen treffer sjeldent samme sted i hagen som kveldssolen, så man må ha ett spisebord til frokost og ett annet til middag hvis man ønsker å sitte i solen. Finn det stedet i hagen med morgensol, og gå til innkjøp av et bord i passe størrelse, som også passer stilen på huset og hagen.

IKEA

Velg mørke hagemøbler for å skape en stemningsfull frokostplass blant buskene i hagen. På ettermiddagen blir frokostplassen en hyggelig skyggeplass.

Sommarnöjen

Moderne hagemøbler kan også skape en hyggelig frokostplass. Er du heldig å ha en privat bygge, kan du jo ta med hagemøblene ned dit for en ekstra spesiell sommerfrokost.

COCO-MAT

Legg merke til hvordan betongbordet glir inn med omgivelsene. Betongkrakkene blir bedre å sitte på med store boksputer.

Skagerak

Man trenger ikke nødvendigvis et stort bord til frokosten. Grønne hagemøbler har blitt populært de siste årene, og passer like godt i grønne hager, som på moderne uteplasser.

Entrance Mäkleri

Selv et rimelig cafébord kan være det perfekte møbelet på uteplassen. Det sorte stålet tas opp i rekkverket, og treverket myker opp den harde betongen.

Sofi Sykfont for Livet Hemma

På en liten balkong har man ikke så mange valgmuligheter når det kommer til plassering av bordet. Frokost og middag spises gjerne på samme sted, men det trenger ikke være mindre hyggelig av den grunn. For de minste balkongene finnes det fine bord man kan henge på rekkverket, og har du i tillegg krakker som kan stables, blir det med ett plass til mer på balkongen.

 

Har du innredet en frokostplass i din hage?

Fotokunst

Hunting for George

Den minimalistiske tiden med tomme vegger helt uten kunst, er forbi. Noen har valgt å ta frem gamle malerier og annen kunst, men i de mest moderne hjemmene er det fotokunst som gjelder. Alle typer fotokunst er populært nå. Motivene kan være alt fra arkitektur til natur. Noen velger å henge ett enkelt bilde på en vegg, mens andre lager en bildevegg med flere typer kunst. Fotokunsten strammer opp stilen i rommet, samtidig som man får fylt veggene med kunst igjen, som igjen gjør rommet mer personlig. Husk bare at man ikke trenger å ha kunst på alle veggene i hjemmet. Det er fint å ha noen steder der man kan hvile blikket, og ikke ha for mange inntrykk i ett rom.

@sarah_cocolapine

Fotokunst kan være veldig stemningsskapende. For å fremheve kunsten er det viktig å ta opp fargene andre steder i rommet. Den sorte lampen på bildet over er med på å fremheve dybden i fotokunsten.

Jeffrey Alan Marks Design

Kunst blir ofte brukt for å balansere innredningen i rommet og skape høyde i møbleringen. Et fargerikt bilde i en fargerik innredning balanserer også fargene i rommet, og skaper på den måten harmoni.

Donna Dotan for Workshop APD

Klassiske interiører kan dra nytte av moderne kunst, da det gir en fin kontrast til den elegante innredningen. For å få kunsten og møbleringen til å snakke sammen, er det brukt motiver og farger som kler rommet.

Andrea Papini for Elle Decoration SE

Har man mange gamle kunstverk i forskjellige rammer, kan fotokunsten være med på å rydde opp i uttrykket. En bildevegg med kun fotokunst kan på sin side virke rotete, men også her finnes det råd. Velg bilder i samme format, og gjerne samme bildeserie. Bruk like rammer og plasser dem på rekke og rad, så det blir helt symmetrisk. Da får du en moderne variant av bildeveggen.

 

Har du fotokunst i ditt hjem?

5 Enkle oppgraderinger på badet

Det er en kjent sak at det å pusse opp et bad er dyrt. Derfor er det lett at renoveringen av badet blir utsatt til det er helt nødvendig, og man må leve lenge med et slitent bad. Det mange glemmer, er at det ikke er nødvendig å renovere badet for å gi det et lite løft. Det er flere enkle oppgraderinger man kan gjøre, som verken koster skjorta, eller krever mange uker med arbeid. Disse oppgraderingene er også supre til de som skal selge et hus med ett eller flere umoderne baderom.

 

Mal taket

Senkowski for Karol Cieplinski

Hvis du er så heldig å ha malte vegger på badet, kan du jo bare male over for å gi en fornyet stil. Men de fleste har flislagte vegger, og da kan det være en idé å male taket. For å finne riktig farge til taket bør du se på flisene. Har du hvite fliser over det hele, kan du velge akkurat den fargen du ønsker. Har du farger på flisene, bør du velge noe som passer med den fargen. På bildet er det sorte fra flisene tatt opp i taket og på veggen.

Kraner med karakter

Concrete By Keenan

Et helhvitt bad kan virke klinisk, så det å velge standard blandebatterier i krom, kan gjøre det enda mer klinisk. Bytt ut blandebatteriene med noe mer moderne i for eksempel sort eller messing. Det koster noen kroner å få det installert, men det er ikke i nærheten så dyrt som det ville kostet å renovere hele badet.

 

Belysning

Chris Patey for Consort Design

Å få inn en elektriker som kan lage nye lyspunkter kan vær for kostbart for mange. Men ikke glem at nye lamper kan gjøre en stor forskjell selv om de er på samme stedet som før. Gamle baderomslamper har gjerne svakt lys, så ønsker du mer lys på badet, kan det faktisk være nok å bytte lampe.  Har du badekar på badet ditt, bør du gå for en lampe med dimmer.

 

Baderomsmøbler

Montana

Det er en litt større jobb, men det å bytte ut baderomsmøblet er helt klart det som gjør størst forandring på et bad, bortsett fra det å bytte fliser. De fargerike baderomsmøblene er veldig populære nå, og utvalget er stort.

 

Speil som blikkfang

Boys Play Nice for SMLXL

Har du et bad som bare føles litt kjedelig, kan et nytt speil være løsningen. Da snakker vi ikke om et vanlig, kvadratisk speil, men et speil med wow-faktor som virkelig tar oppmerksomheten i rommet. Det trenger ikke være masse bling og krystaller – også et speil med en subtil detalj, vil gjøre stor forskjell på et kjedelig baderom.

 

Når ble ditt baderom totalrenovert sist?

Hvordan lykkes med lyseblå vegger

Eilersen

Blått har blitt en av ”de nye nøytrale fargene”, som betyr at det er en farge som passer med omtrent alle andre farger. Det er mer og mer sjeldent man ser at folk maler med grått og beige, men mange ønsker likevel en farge som passer med det de allerede har av møbler og dekor. Vi har sett mye av de dype, og de nesten helt grå blåtonene i noen år, men nå er det en annen blåtone som øker i popularitet. Den lyseblå fargen er ikke lengre bare en soveromsfarge – det har blitt en farge man kan bruke i alle andre rom.

Lyseblått er et fint valg for de som rett og slett ønsker et lyst rom. Lyseblått blir en fin bakgrunn for et fargerikt, så vel som et nøytralt interiør. Det er en farge som kan ta så lite eller så mye oppmerksomhet man ønsker, avhengig av hva man kombinerer det med.

Yvonne Wilhelmsen for Bonytt

Kun grått i kombinasjon med lyseblått blir kjedelig, men med en grønn plante og rosa nyanser, blir paletten med ett mer interessant. Det er likevel de blanke detaljene i bordet og lampen som setter prikken over i-en i dette rommet.

IKEA

Ton-i-ton fungerer også fint med lyseblått. Har du fargerike klær kan du godt bruke de i fargepaletten på soverommet. Legg merke til hvordan den lyseblå fargen fungerer som bakgrunn for interiøret.  Den tar ikke oppmerksomhet fra de andre fargene, men fremhever de på en fin måte.

Fritz Hansen via Verket Interiør

Lyseblått fungerer bra i et klassisk interiør, men da med en dempet fargepalett. Det fint å blande inn flere støvete nyanser av blått, og bruke naturmaterialer som kontrast.

Montana

Når man har vegger i en lys tone, som likevel er fargesterk, er det fint å fortsette med de fargesterke nyansene. En ungdommelig stil får du med sterk rosa og messing sammen med det lyseblå. Å bruke et gulvteppe i samme farge som veggen gir en fin effekt.

The Apartment

Lyseblå vegger blir en rolig bakgrunn for en glad og fargerik stil. Blått og grønt som hovedfarger gjør at det er lett å endre uttrykket når man ønsker. Klassiske materialer som bronse, messing, fløyel og ull gjør rommet sofistikert, mens de sterke fargene gjør rommet mer lekent.

 

 

Hvilket rom ville du brukt lyseblått i?

Smarte løsninger til kjøkkenet

Når man skal pusse opp kjøkkenet er de fleste opptatt av å finne en stil de kan leve med i flere år fremover. Et stort kjøkken med god benkeplass, godt med oppbevaring og god arbeidsflyt er også høyt oppe på prioriteringslisten. Kjøkkenleverandørene er kjent for å være tidlige ute med de nyeste trendene når det kommer til design. Det mange ikke vet, er at kjøkkenleverandørene også er kjapt ute med de gode løsningene som gjør kjøkkenet mer funksjonelt. Ikke alle leverandører leverer alt, så det er også en faktor du bør ta med i valget av kjøkkenleverandør.

 

Spiskammer

Ballingslöv

Spiskammerset er nok for de spesielt interesserte, men en ordentlig hobbykokk har et større oppbevaringsbehov enn andre. Holder man spiskammerset kjølig, kan man ikke bare oppbevare det hjemmelagde syltetøyet her, men også grønnsaker og vin. Spiskammerset passer helt klart best på store kjøkken, og har man et kjøkken med mange kriker og kroker, kan spiskammerset plasseres der man trenger å fylle tomrom i planløsningen.

 

Benkmontert ventilator

Glenvale Kitchens

En riktig så fin kjøkkenvifte kan gi et blikkfang på kjøkkenet, men har man noe annet man ønsker å fremheve på kjøkkenet, kan en benkmontert ventilator være løsningen. Da får man åpnet opp bak kjøkkenøyen, og får rommet til å føles større.

 

Sokkelskuffer

Thomasville Cabinetry

De aller fleste kjøkken står på en lukket sokkel, så hvorfor ikke fylle tomrommet under kjøkkenskapene, med de supersmarte sokkelskuffene? Her kan man lagre alt fra kakefat, til servietter, og har man ekstra høye overskap, finnes det også sokkelskuffer med innebygget stige.

 

Uttrekkbar kjøkkenbenk

Tid For Hjem

Benkeplass er øverst på prioriteringslisten til mange. I små leiligheter er det ikke alltid det er plass til nettopp det, men også her finnes det en løsning. Denne uttrekkbare benkeplaten gir ekstra benkeplass når man har behov for det.

 

Hjørneskuffer

CKI

De fleste kan nok si seg enige i at hjørneskap ikke er en spesielt god løsning. Er det ett sted det er dømt til å bli rotete, så er det i hjørneskapet. Heldigvis har løsningen kommet, og stadig flere velger nå hjørneskuffer på sitt kjøkken. Da får man lett tak i det som ligger bakerst, og det er lett å holde det ryddig.

 

Kokende vann i springen

Quooker

Vannkokeren blir overflødig når man nå kan få kokende vann i springen. En ekstra liten varmtvannstank under benken sørger for at man kan få kokende vann rett i kjelen eller tekannen.

 

Hvilke smarte løsninger har du på ditt kjøkken?

Gitter

Michel Penneman via Plastolux

Et interessant interiør består alltid av flere forskjellige materialer. Glatte, grove, myke og harde materialer i kombinasjon kan gjøre selv et monokromt interiør mer interessant. Gitter er et element som skiller seg ut blant materialene vi er vant til å se i et hjem. Det harde og livløse materialet sender tankene til industri, og er ikke noe man forbinder med et varmt og hyggelig interiør. Det er akkurat derfor man bør ta det inn i hjemmet sitt. Kontrastene er som kjent det som fremhever ting i interiøret. Gitter fremhever det myke og organiske i interiøret, og skaper dybde i interiøret.

Menu

Menus Cage Table fås med flere forskjellige overflater og bordplater. Formen er et godt eksempel på hvordan det harde kan møte det myke med de stramme linjene fra bordplaten og ned til de avrundede formene som treffer bakken. Når man har møbler man kan se gjennom får man et lett uttrykk, samtidig som det skiller seg ut blant de andre møblene i rommet.

Livet Hemma

Garderobeskapene i gitter har blitt veldig populære de siste årene. Ikke er de spesialet praktiske, da man ikke får plass til å oppbevare mye i dem, og det man oppbevarer må ligge ryddig og pent. Men i gitterskapet kan man oppbevare de tingene man virkelig vil vise frem og se hver dag. Lage et hyggelig stilleben inni med inspirasjonsbilder og vakre farger.

Mayn

Er det ett sted i huset den rustikke stilen virkelig kommer til sin rett, så er det på kjøkkenet. Og er det noe som kler den rustikke stilen ekstra godt, så er det industrielle elementer. Kurver i gitter kan brukes til oppbevaring av redskaper, eller oljer, urter og matvarer.

Laura Seppanen

Gitterstoler finnes i alle varianter. Enten du foretrekker klassikerne eller nyere design kan du finne en gitterstol etter din smak. De enkle variantene passer fint rundt spisebordet, men velger du en av de med mer spesielt design, kan du klare deg med én gitterstol ved enden av bordet, eller som et dekorelement i stuen.

Etsy

Med kurver i gitter kan man lage mye fint selv. Det er naturlig å tenke at kurvene kan brukes til oppbevaring, så hva med å lage en enkel skohylle til entreen?

 

Har du brukt gitter i ditt hjem enda?

Hagesofaen  

Maaike van Diemen

Det blir stadig mer fokus på hagemøbler og ikke minst hvordan vi innreder hagen vår. Når det kommer til å innrede terrassen er det viktig å tenke på at man må innrede utover på plattingen, og ikke la alt stå inntil veggen eller langs et rekkverk. Er du i ferd med å pusse opp uteplassen, er hagesofaen en god start. Den kan plasseres godt ut fra veggen fordi den er så lav at du ikke mister utsikt over hagen.  Møbler gjerne med lenestoler og småbord rundt sofaen, akkurat som du ville innredet stuen inne.

Finner du ikke akkurat den hagesofaen du er ute etter, er det lett å snekre en selv. Husk bare at hvis du vil slippe å sy puter selv også, bør du først finne de putene du ønsker deg, for så å lage sofaen etter målene på putene.

Stil Inspirasjon

Sjeselongen er populær utendørs, og et fint valg for de som ønsker seg både sofa og solseng, men kun har plass til en av delene. I uterommet er det viktig å tenke på høyde i møbleringen. En hengestol eller et enkelt tre, løfter blikket, og skaper balanse i innredningen.

Decor8

Det tar litt ekstra tid å rydde ut og inn, men pynteputer gjør hagesofaen ekstra fin. Utendørs er det også lettere å dra på med litt flere mønster eller farger.

Sofi Sykfont for Livet Hemma

Tykke pledd holder en varm selv på sene kvelder og tidlige morgner. Grønne planter i store potter binder hagen og terrassen sammen.

Sofi Sykfont for Livet Hemma

Det er lett å glemme at selv små balkonger har plass til en god sofa, og selv med liten plass bør du ikke droppe sofabordet. Ikke bare er det fint å ha et sted å sette fra seg kaffekoppen, men det er også viktig for at balkongen ikke skal føles undermøblert.

Svensk Fastighetsförmedling via Hemnet

Ikke alle har behov for et spisebord på balkongen, og da er det fritt fram til å fylle opp plassen med en stor hjørnesofa. En variasjon av nyanser på putene gir stuefølelse ute.

 

Hvordan har du innredet ditt uterom?

En dekorativ skjenk

Swood Editions

På samme måte som det finnes pyntegjenstander finnes det også pyntemøbler. De objektene som i tillegg til å ha en funksjon som møbel, er av de virkelig vakre møblene vi har i husene våres. Den dekorative skjenken har vært litt glemt en liten stund, men nå er den tilbake i alle former og fasonger.

Selv om skjenken er et oppbevaringsmøbel, er det ikke et møbel for de med liten plass. Er du heldig og ha god plass i spisestuen blir skjenken en fin bakgrunn for spisestuemøblementet. Ikke minst er skjenken den perfekte plassen for stilleben men en samling av favorittgjenstandene dine.

Blooc via Coco Lapine Design

Moderne stil får du ved å velge en skjenk med rette linjer som er godt løftet fra bakken med slanke ben.

Rebecca Centrén

IKEAs Ivarskap blir ofte brukt som skjenk. En rekke med vegghengte skap gir mulighet til å velge hvor høyt over spisestuen du vil ha skjenken. Er den vegghengte skjenken i enden av rommet, er det fint å få løftet den litt over stolene, så du kan se dekoren oppå skjenken.

Anson Smart for Inside Out

Skjenker i retrostil var mye av årsaken til at den dekorative skjenken kom tilbake i trendbildet, og de er fortsatt like aktuelle i dag. Ønsker du deg et møbel som ikke så mange andre har, er loppemarkeder og bruktbutikker stedet å lete.

Thom Fougere

Har du god plass på sommerhytta, er skjenken et spesielt godt valg. Lave møbler på hytta gir en lett og luftig atmosfære, der skuldrene kan senkes. Mange foretrekker en enkel stil på hytta, så dekoren på skjenken bør gjenspeile det.

Belathée for Domino

Skjenken kan også brukes i flere rom. Plasserer du skjenken ved sofaen får du et fint sidebord til kaffekoppen.

 

Har du en skjenk i ditt hjem?

Sorte vinduskarmer

Valkoinen Harmaja

De siste årene har det blitt populært å male vinduskarmene i samme farge som veggen. En annen variant vi ser mer av er sorte vinduskarmer. Mange nybygg blir levert med dette, og noen velger også å male vinduskarmene selv. Det er tydelig av folk begynner å bli lei av de pregløse interiørene, og ute etter noe annerledes.

Sorte vinduskarmer er på ingen måte en ekstrem forandring, men heller en fin detalj som gjør at interiøret virker mer gjennomtenkt. Dessuten rammer de sorte vinduskarmene inn utsikten, og setter fokus på det som skjer utenfor vinduene.

Sorte eller malte vinduskarmer passer ikke inn over alt, men det passer til flere stiler. Det kan virke moderne i en stram stil, industrielt med en mer naturlig innredning eller tradisjonelt i et klassisk interiør. Som alltid er det viktig å ta opp fargene og nyansene andre steder, så bruk gjerne sorte møbler og detaljer rundt om i rommene. Selve vinduslistene kan ha andre farger, gjerne hvitt, det er opp til deg.

Kronfoto via @levaochbo

På et sort kjøkken kan man gjerne ha sorte vinduskarmer. Det er her man virkelig ser at detaljene er gjennomtenkte.

Nicole Franzen via My Domaine

Sort reflekterer lite lys, så på soverommet kan en sort vinduskarm også stoppe mer av lyset som vanligvis titter frem bak rullegardinen. Både helt sorte nyanser og de mørkeste gråtonene gir en fin effekt.

Autori

Sorte detaljer på badet blir mer og mer vanlig. Et sort vindu på en hvit, flislagt vegg, skaper et fint blikkfang.

Fantastic Frank

I et fargerikt interiør blir sort en fin detalj. La sort bli en del av fargepaletten, og planlegg deretter. Her er sort brukt både på vinduskarmer og gyngestolen i hjørnet.

Inger Marie Grini for Mondo Interiør

En mørk og lun fjellhytte blir ekstra tøff med sorte vinduskarmer. Høyglans fremhever vinduene enda mer, mens en matt maling glir inn med mattbeisede vegger.

 

Hvilke farger har du på dine vinduskarmer?

Organiser garderoben

Anna With Love for Lark and Linen

Skikkelig oppbevaring får man aldri for nok av. Hverdagen blir litt enklere når alt har sin plass, og man slipper å lete overalt for å finne ting. Et oversiktlig og ryddig garderobeskap gjør det ikke bare lettere å finne ting, man unngår også at klesplagg blir bortgjemt inni skapet, og aldri brukt. En egen plass til sko og tilbehør er også viktig, og da gir ikke en garderobestang og et par hyller maksimal utnyttelse av plassen. Har man et gammelt garderobeskap der man ikke får endret innredningen, kan det lønne seg å kjøpe et helt nytt skap. Møbelbutikkene og spesialbutikker for garderobe har utrolig mange forskjellige løsninger for garderobeskapet, så man selv kan lage akkurat den løsningen man trenger til sine ting. I de fleste tilfeller er det også mulig å endre innredning i skapet ettersom behovene endrer seg.

 

Skapet

Skandia Mäklarna via My Scandinavian Home

Det er ingen grunn til å la det være noe ekstra tomrom over skapet. Velg et skap som går helt opp til taket, så får du masse ekstra oppbevaringsplass inni, istedenfor synlig rot oppå skapet. Her kan du lagre reisevesker, sesongklær og ting som brukes sjeldent.

 

Innredningen

Christina Dueholm

Når man skal innrede garderobeskapet er det lurt å bruke skuffer fremfor hyller der man kan. I skuffene får man oversikt, og det er lett å holde ryddig. Over en viss høyde kan man selvsagt ikke ha skuffer – dette er det perfekte stedet for vesker og sko. Garderobestenger til kjoler og skjorter er selvfølgelig også en nødvendighet. Her er det viktig å ikke la garderobestengene stjele for mye plass, så ikke la det stå igjen for mye ubrukt rom under klærne.

 

Tingene

Sarah Vonh

Når det kommer til de tingene som faktisk skal inn i skapet, så lønner det seg å ta seg litt ekstra tid. Lag et system der alt har en fast plass, så er det lett å finne det man leter etter, selv på en hektisk morgen. Klær og tilbehør som henger og ligger synlig i skapet bør sorteres etter farge for at det hele skal se ryddig ut. Ikke heng eller legg ting for tett – det ser rotete ut, blir krøllete og er vanskelig å finne frem i. Velg heller smale kleshengere, så du får plass til mer. Og kleshengerne – de må være like.

Utenfor skapet

My White Obsession

Mange foretrekker å spare tid på morgenen ved å finne frem antrekket dagen før. Et klesstativ eller en garderobestang utenfor skapet er en fin løsning. Her går det også an å henge lange kjoler hvis man vil ha mer plass til skuffer i garderobeskapet.

 

Hvordan er ditt garderobeskap organisert?