Tekstiler

stue pynteputer
Når man kjøper møbler, puter, pledd og sengetøy er det lett å legge vekt på det estetiske og glemme varigheten og bruken av produktet. Når du prøven en sofa i butikken, får du ikke alltid fult inntrykk av hvordan tekstilet kommer til å se ut om et par år, og da kan det være fint å ha litt kunnskap om materialene som blir brukt i de forskjellige tekstilene.
Alle materialer oppfører seg forskjellig i forskjellige kombinasjoner, så man vil aldri være helt sikker på hva man burde velge, men vi skal prøve å gi en liten innføring.
En god startregel er å alltid velge naturmaterialer som bomull, lin, ull og silke. Dette er tekstiler som gir en pen overflate, og føles fint å ta på. Slitestyrken kommer an på stoffets vev, og generelt sett er syntetiske stoffer mer slitesterke.

Hytte seng soverom

Når du skal kjøpe linprodukter, bør du se om stoffet er jevnt i veven, og om teksturen passer det den skal brukes til – et linsengetøy burde være steinvasket og mykt.

stue sofa pledd
Skal du først velge ull, burde du velge tekstiler med høy ullprosent, for at det ikke skal nuppe for mye. Syntetiske stoffer har god slitestyrke, men blir lett statiske. Skal du velge syntetisk, bør du se til at tekstilet ikke skinner for mye, da det lett kan se billig ut.

Alle bilder: Tidsrom Interiørdesign

Velger du naturmaterialer eller syntetiske materialer?

Legg inn en kommentar