Syv ting man kan lære av denne Gøteborg-leiligheten

Denne leiligheten i Gøteborg er nå til salgs, og skal vi si det selv, er den ikke annet enn perfekt. Leiligheten har så mange fine elementer som man kan lære av og ta med seg i oppussingen av egen bolig. Her er det vi mener gjør denne leiligheten perfekt.

 

Overlys er gull verdt

Åpen stue-kjøkkenløsning

Selv med mange vinduer på veggene, skal ikke overlys undervurderes.  Det skaper en helt egen stemning, og løfter taket.

 

Utebelysning skaper stemning inne Også

Lyslenke balkong

Mange merker nok nå i julen at utebelysningen også skaper stemning inne. Lyslenker med mindre julepreg kan henge ute hele året og gi stemningslys når mørket faller på.

 

Sofaen kan gjerne stå litt ut fra veggen

alencordic

Det er lett å låse seg i et bestemt mønster når man innreder firkantede rom. Sofaen inntil veggen, og TV-en på motsatt vegg. Men med skråtak og vinklede vegger blir man tvunget til å trekke sofaen ut fra veggen. Det gir et luftig preg som mange firkantede stuer også kan ha godt av.

 

Glassdører gir ikke bare lys, men også luftighet

Glassdør soverom

Det er tydelig at luftighet har har vært stikkordet i renoveringen av denne leiligheten. Selv om det er godt med naturlig lys både i spisestuen og på soverommet, er det valgt glassdører mellom rommene. Glassdører blir ofte brukt i rom der man trenger ekstra lys, men her ser man hvordan det også gir et mer åpent preg, og få rommene til å føles større.

 

Vegglamper er perfekt kjøkkenbelysning

Kjøkken marmor og messing

I rom der det verken er plass til overskap eller taklamper må man finne en annen løsning for kjøkkenbelysningen. Da er vegglamper et godt valg. Vegglamper gir ikke bare godt lys, de blir også et blikkfang på kjøkkenveggen.

 

Et Smeg kjøleskap kan også se moderne ut

Kjøkken takvindu vegglamper smeg kjøleskap

Vi kjenner alle til kjøleskapene fra Smeg. Vanligvis ser man de i rødt, rosa eller andre pastellfarger på 50-tallsinspirerte kjøkken. Dette kjøkkenet derimot er beviset på at et Smeg-kjøleskap ikke trenger å se retro ut. Tvert imot ser det moderne ut kombinert med marmor, messing og slette kjøkkenfronter.

 

Åpen løsning trenger ikke bety at spisestuen og stuen er i samme rom

Sort spisestue med benk

Leiligheten har en åpen løsning uten vegger mellom spisestue, kjøkken og stue. Ofte er det spisestuen som ligger mellom kjøkken og stue, men her er  det kjøkkenet som ligger i midten. For mange vil det være en bedre løsning å plassere spisestuen i den første delen av boligen, og la kjøkkenet bli en naturlig avdeler mellom stuen og spisestuen.

 

Foto: Alen Cordic Styling: Emma Hos Se alle bildene hos Bjurfors

 

Hva liker du best med denne leiligheten?

Legg inn en kommentar