Stilrent – hvordan få en gjennomgående stil i boligen

Naturlig innredet stue

Noen er veldig sikre på sin interiørstil og liker bare én type ting. Andre liker omtrent alt, og klarer ikke helt å sette fingeren på hvilken stil de ønsker å ha. For sistnevnte kan det være vanskelig å skape et helhetlig interiør som man trives i.

Det å finne en stil til hjemmet er viktigere enn folk tror. Man leser ofte om folk som mener de ikke har noe stil, de bare kjøper det de liker, og likevel får et perfekt interiør. Men dette funker bare for de som er sikre på sin stil. Når for mange stiluttrykk mikses og matches, får man ikke skapt et harmonisk interiør. Til og med eklektiske hjem har en definert stil. Det trenger ikke bety at alt må komme fra samme butikk – tvert imot. Miks gjerne moderne og gammelt, så lenge de stilene du mikser komplimenterer hverandre – ta opp elementer som er brukt før, og skap noen få kontraster.

Spisestue og stue i naturtoner

Har man en gjennomgående stil i boligen kan alle dører stå oppe. Sort blir tatt opp i begge rommene i kunst, stoler, bord og belysning. Den duse fargen på sofaen er lik som veggfargen på kjøkkenet. Grovheten i spisebordet finner man også i putene i sofaen.

Hvitt og grått soverom

Rommene kan fortsatt ha forskjellig atmosfære selv om de er i samme stil. Soverommet er lysere og roligere innredet enn resten av boligen. Likevel er alt bundet sammen ved at sengetøyet ligner på trekket på sofaen, også her går lampene i sort.

Kontorplass glassvegg

Her ser vi opphavet til de sorte detaljene – glassveggen. Det å ta utgangspunktet i boligens særpreg når man innreder, er ofte en god idé.

Klassisk kjøkken med brukte møbler

De som liker å endre på interiøret ofte, vil få mye glede av et stilrent hjem. Det blir enkelt å ommøblere da møblene passer inn i flere rom, og trenger ikke ha en fast plass i boligen.

Alle bilder: Anders Bergstedt for Entrance

Legg inn en kommentar