Sorte vinduskarmer

Valkoinen Harmaja

De siste årene har det blitt populært å male vinduskarmene i samme farge som veggen. En annen variant vi ser mer av er sorte vinduskarmer. Mange nybygg blir levert med dette, og noen velger også å male vinduskarmene selv. Det er tydelig av folk begynner å bli lei av de pregløse interiørene, og ute etter noe annerledes.

Sorte vinduskarmer er på ingen måte en ekstrem forandring, men heller en fin detalj som gjør at interiøret virker mer gjennomtenkt. Dessuten rammer de sorte vinduskarmene inn utsikten, og setter fokus på det som skjer utenfor vinduene.

Sorte eller malte vinduskarmer passer ikke inn over alt, men det passer til flere stiler. Det kan virke moderne i en stram stil, industrielt med en mer naturlig innredning eller tradisjonelt i et klassisk interiør. Som alltid er det viktig å ta opp fargene og nyansene andre steder, så bruk gjerne sorte møbler og detaljer rundt om i rommene. Selve vinduslistene kan ha andre farger, gjerne hvitt, det er opp til deg.

Kronfoto via @levaochbo

På et sort kjøkken kan man gjerne ha sorte vinduskarmer. Det er her man virkelig ser at detaljene er gjennomtenkte.

Nicole Franzen via My Domaine

Sort reflekterer lite lys, så på soverommet kan en sort vinduskarm også stoppe mer av lyset som vanligvis titter frem bak rullegardinen. Både helt sorte nyanser og de mørkeste gråtonene gir en fin effekt.

Autori

Sorte detaljer på badet blir mer og mer vanlig. Et sort vindu på en hvit, flislagt vegg, skaper et fint blikkfang.

Fantastic Frank

I et fargerikt interiør blir sort en fin detalj. La sort bli en del av fargepaletten, og planlegg deretter. Her er sort brukt både på vinduskarmer og gyngestolen i hjørnet.

Inger Marie Grini for Mondo Interiør

En mørk og lun fjellhytte blir ekstra tøff med sorte vinduskarmer. Høyglans fremhever vinduene enda mer, mens en matt maling glir inn med mattbeisede vegger.

 

Hvilke farger har du på dine vinduskarmer?

Legg inn en kommentar