Sommerhus i maritim stil

Donna Dotan for Workshop APD via Domaine

Nå er det nok mange som har kommet seg på hytta, og noen er sikkert godt i gang med årets prosjekter. Selv om hytta skal være et sted for avslapping, er det viktig å ta vare på interiør, eksteriør og hage. Det er naturligvis mange som velger en maritim stil på sommerhuset. Og selv om man skal pusse opp, er det ikke noe i veien for å videreføre stilen man hadde før. Selv om man har sett seg lei på den marineblå og hvite kombinasjonen som kjennetegner den maritime stilen, kan man med noen få tips, få et helt nytt uttrykk, uten at man går imot hyttas opprinnelige stil.

Borås

En nyoppusset hytte, trenger ikke ha en moderne stil. Ta vare på gammelt listverk, dørhåndtak, og de møblene som betyr mest. Let etter flere møbler på loppemarked, eller gå for nye møbler med tradisjonelt design. Striper hører med i den maritime stilen, og det er ikke farlig å bruke striper flere steder i rommet. Husk bare at stripene bør ha en variasjon i størrelse og farge, for at det skal virke harmonisk.

Bénédicte Ausset Drummond  via Marie Claire Maison

Det er fult mulig å skape en maritim stil helt uten marineblått. Maritime materialer som drivved og tau er minst like viktig som marineblått. Det hvite og marineblå, bytter du ut med beige og nyanser av blågrønt. Fotokunst gjør seg også i sommerhuset, og aller finest blir det med naturmotiver fra sjøen eller stranden.

Donna Dotan for Workshop APD via Domaine

Sørg for godt med oppbevaringsplass også på hytta. Gamle skap blir som nye med et strøk maling og nye knotter. All synlig oppbevaring bør også være pen, så gå for kurver eller esker som passer inn i den maritime stilen.

Lexington via Bright Bazaar

Tekstiler er alltid med på å skape stemning. Grove tekstiler som lin, ull og bomull passer godt til den maritime stilen. Velg en variasjon av blåfarger, og ikke fall for fristelsen av å velge kun marineblått. Gulvtepper er alltid viktig på en hytte, spesielt de eldre hyttene med dårlig isolering. På soverommene kan man velge lette bomullstepper, mens det i gangen og stuen er fint med slitesterke sisaltepper.

Craftberry Bush

Dekor er også viktig på hytta, men på et sted der det er begrenset med oppbevaringsplass er det jo fint med dekor som kan brukes. Heng opp stråhatter og flettekurver på veggen, og du får et fint blikkfang i rommet, pluss at du får mer plass til andre ting på hattehyllen. De fleste har en god del skjell og steiner som er plukket på stranden opp gjennom årene. Hva med å samle de under en glasskuppel, eller i en gjennomsiktig boks?

 

Hvilken stil har du valg på din sommerhytte?

Legg inn en kommentar