Smarte løsninger for små spisestuer

Spisebord som tar liten plass

Royal Roulotte

Mange bor på få kvadratmeter, og må være kreative når det kommer til innredning av leiligheten. Noen av sonene i hjemmet blir nedprioritert på grunn av plassmangel, og spisestuen er ofte en av dem. Spisestuen er et viktig samlingspunkt hvor man slapper av med god mat, venner og familie. Ofte er det ikke store plassen en spisestue behøver, bare man tenker nytt og kreativt. Det finnes mange gode løsninger på en hyggelig sitteplass, enten om det er på kjøkkenet eller i stuen.

Vi har tidligere skrevet om å få møblene ut i rommet og ikke sette dem langs veggene i rommet. Men har man liten plass, kan det å plassere bordet med langsiden inntil veggen være med på å gi plass til en hyggelig spisesone. Går du til innkjøp av et bord som er noe smalere med enkle ben, vil det gi en følelse av at bordet ikke tar stor plass. Har du muligheten til å skyve bordet ut i rommet for å få flere sitteplasser ved spesielle anledninger, kan du oppbevare de resterende stolene ved kontorplassen eller andre steder i boligen.

Vegghengt kjøkkenbord med oppbevaring

Krista Keltanen for Laura Seppanen

Har man ikke plass til en spisestue, er det viktig å lage en hyggelig sitteplass på kjøkkenet. Her finner man mange gode løsninger på bord som kan trekkes ut når det er nødvendig, eller vegghengte bord som kan dras ned.

Klaffebord under kjøkkenvinduet

IKEA

Området under vinduet er ofte et fint sted for et spisebord. Med to klappbord ved siden av hverandre får man plass til flere gjester. Klappstoler kan fint brukes som veggdekor når de ikke er i bruk.

Kjøkkenøy med spiseplass

Erik Olsson

Det er ikke uvanlig å sette noen barkrakker på den ene siden av kjøkkenøyen. Men har man stoler på to sider av kjøkkenøyen får man en mer sosial spiseplass som kan brukes til hverdags og fest.

 

Er spisestuen noe du prioriterer i ditt hjem?

Legg inn en kommentar