Skyvedører

Doble skyvedører gammel bygård

Svensk Fastighetsförmedling via Seventeen Doors

For de små oppussingsprosjektene er det sjeldent man bytter dører. Det hender man tar ned vegger, men dører får gjerne stå som de alltid har gjort. Ofte er dette fordi dørene er fine som de er, og er plassert helt ok, i forhold til romløsningen. Noen velger likevel å gjøre helt om på plantegningen i et hjem, og da må også dørene flyttes på. Så hvis du er ute etter en ny dør, enten det er i gammel eller ny stil – hva med å se på skyvedører til noen av rommene i huset?

Skyvedører er faktisk i mange tilfeller mye mer praktisk enn vanlige dører, se bare her.

Skyvedør i glass

Hilde Lerkenfeldt for Stillstars via The Design Chaser

Noen reagerer ekstra på matos, og dropper åpen løsning nettopp på grunn av dette. Med skyvedører i glass mellom kjøkkenet og spisestuen kan man lukke unna både os og bråk fra kjøkkenet mens maten blir laget.

Hjemmelaget skyvedør DIY vegger i kryssfiner

Homes to Love

I små leiligheter og små rom trenger man innimellom en ekstra dør. Da kan det virke litt i overkant å sette inn en helt komplett dør med karmer og alt. Det mange ikke vet er at man da enkelt kan lage skyvedører selv. Kryssfiner på skinner gir et fint skille mellom sovealkoven og resten av leiligheten.

Låvedør på skinner baderom

Terrence Chin for Mr. Fräg

En gammel låvedør blir et fint rustikt element i en ellers minimalistisk bolig. Et lite bad i en liten gang kan ha fordel av skyvedør når ingen av rommene føles store nok til en vanlig dør.

Varskerom bak skyvedører

Ashley Capp for Christine Dovey

Mange har nå oppdaget at skyvedørsgarderoben har flere bruksområder enn kun klesoppbevaring. Både vaskerom, kontor og bod kan gjemmes bort bak en rekke med skyvedører, og bli et fullverdig rom når dørene er skjøvet bort.

 

Har du skyvedører i ditt hjem?

2 thoughts on “Skyvedører

    • Tidsrom Interiørdesign says:

      Kan dessverre ikke finne noen som selger sorte skinner, men anbefaler å ta en titt på finn.

Legg inn en kommentar