Hvordan skape en kombinert kontor-og spiseplass

Muuto via Futura Classics

Boligene blir stadig mindre og mindre, og noen rom blir nedprioritert. Kontoret er ett av de rommene. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan få plass til en liten kontorplass, men i noen leiligheter har man rett og slett ikke rom for det.

Spisebordet blir da ofte brukt som kontor, og de som har prøvd det, har nok merket at det ikke er optimalt. Heldigvis er det ikke mye som skal til for at spisebordet kan bli en helt topp kontorplass for hele familien.

Inger Marie Grini for Bo Bedre

Komfort er det absolutt viktigste når det kommer til kontorplass. Mange vil nok tenke at en kontorstol ved spisebordet ikke er særlig pent. Men det finnes mange fine kontorstoler som ser like bra ut ved spisebordet som vanlige spisestuestoler. Velg en regulerbar type med god sittekomfort. Er stolene lette i uttrykket kan man gjerne ha kontorstoler rundt hele bordet, men det er også fint med kun én eller to kontorstoler som kontrast.

Skandiform

Godt arbeidslys er fortsatt viktig selv om man sitter ved en opplyst PC-skjerm. Alle fleksible lamper kan brukes. Både bordlamper og gulvlamper er fine å ha ved spisebordet, så kan man flytte dem bort til arbeidsplassen når man trenger ekstra arbeidslys. Vegglamper med ekstra lang arm som kan stilles etter behov, er også veldig praktisk.

Fantastic Frank

God oppbevaring er viktig på kontoret. Spesielt når alle kontorartiklene må pakkes bort på slutten av arbeidsdagen. Da er det fint med innebygde skap i nærheten av spisebordet hvor alt mulig kan stues bort. Ligger kjøkkenet i samme rom, kan gjerne skapene ha samme fronter som kjøkkenet.

Skandiform

Det er lett å tenke at bordpynten på et spisebord må være tradisjonell med stearinlys eller blomster, men hva med å gå for noe mer moderne? Glasskupler med fargerike gjenstander inni, kombinert med annen dekor i friske farger, gir øyet noe å hvile på i løpet av arbeidsdagen.

Bruker du spisebordet som kontorplass?

Legg inn en kommentar