Sett stemningen med duftlys

Stilleben med duftlys til nattbordet

Ollie & Seb’s Haus

Duftlyset er ikke bare er det et fint stylingelement i rommet – duften skaper også en bestemt stemning. Her kan man skape den stemningen man er ute etter der og da, eller velge ut én type duftlys som man bruker for å sette stemningen i hele huset.

Det viktigste å huske på når man skal velge ut duftlys er at man velger etter duft, og ikke design. Kvaliteten på duftlys varierer på samme måte som kvaliteten på parfymer, så ikke gå for de billigste variantene.

Syns du det er vanskelig å finne ut hvilken duft som passer i rommet eller huset, kan man faktisk se på veggfargen. Mørke farger skaper som kjent en lun stemning, og det samme gjør sofistikerte og krydrede dufter. Rom i lyse farger derimot, kler de mer fiske og søte duftene. Men har du et lyst rom, og ønsker en lunere stemning, kan du gjøre motsatt, og bruke de sofistikerte og krydrede duftene for å skape en lunere atmosfære.

Duftlys på badet

Anders Bergstedt og Mood House

Et duftlys på badet er et absolutt must. Det skaper spafølelsen enten det er mens du tar et bad, eller når du gjør den daglige hudpleierutinen. Her kan man gjerne gå for en mer fisk og ren duft, men alle typer dufter går fint på badet.

Styling av nattbord med duftlys

Ida Carrol

Det å tenne et lys mens man leser en bok på sengen, er ingen dårlig idé. Duftlyset gir soverommet en luksuriøs stemning, som på et hotellsoverom.

Stilleben på skjenken

Ragnar Ómarsson og Pella Hedeby for Livet Hemma

Duftlyset er en naturlig del av et stilleben. Da er det ekstra viktig med designet på duftlyset, så det er også en ting man bør ha i bakhodet. Heldigvis har de største produsentene et så godt utvalg at du kan finne en favoritt hos de fleste, hvis du først har funnet et design som passer deg.

Stort duftlys og hvite roser på stuebordet

The Design Chaser

Har du funnet din favorittduft er det ingen vits i å fortsette å kjøpe inn de små størrelsene. Kjøper du et ekstra stort duftlys har du et lys som varer lenge, selv om du bruker det ofte. Når du har brukt opp lyset kan uansett glasset brukes som en vase.

 

Har du duftlys i ditt hjem?

Legg inn en kommentar