Røros Tweed

Grått ullpledd fra Røros Tweed

Røros Tweed er et kjent merke for de fleste av oss, og mange har et pledd eller en pute fra Røros Tweed hjemme eller på hytta. Selvfølgelig er det ekstra stas med ting som produseres i Norge, men ekstra gøy er det at Røros Tweed samarbeider med noen av de dyktigste designerne i Norge, og resten av Skandinavia. Da får man det beste av både kvalitet og design.  Her er det ikke bare fargene som skiller de forskjellige pleddene, men også de forskjellige veveteknikkene er en viktig del av designet.

Ullpledd i retro lenestol

Pleddet Lofoten er ett av mange pledd som er designet av den norske designduoen Anderssen & Voll. Det kommer i fire fargekombinasjoner, med én farge på hver side. Det gjør at man kan endre uttrykk etter hvilken farge som er opp, eller få en fin kontrast i innredningen ved å legge teppet tilfeldig fra seg.

Moderne og mykt ullpledd i grått

Vega er et ekstra varmt pledd som kommer i naturfarget, grått, mørk grå og grønn. Den spesielle veven gir pleddet en fin tekstur som passer fint inn i et moderne interiør.

Moderne ullpledd som sengeteppe

Pleddet Punkt er et sånt pledd som passer inn overalt. Mønsteret er veldig moderne, mens fargene føles naturlige, som gjør at det passer like fint hjemme som på hytta. Det kommer i fire forskjellige fargekombinasjoner, de enkleste er med grått og hvitt, eller grønt og hvitt. De to andre variantene er mer spennende med kombinasjonen av burgunder og gult, eller rustrødt og olivengrønt.

Enkelt, gult ullpledd mot mørkelilla vegger

Una er kanskje ett av de enkleste pleddene du finner hos Røros Tweed. Designet er uten frynser, og pleddet gjør ikke stort ut av seg. Men noen ganger er det akkurat det man er ute etter.

Tradisjonelt pledd i rutemønster

Glåmos er et skikkelig hyttepledd. Tradisjonelt mønster og spennende, men tradisjonelle fargekombinasjoner. Glåmos kan også brukes hjemme – har du et fargerikt interiør med mørke, glamorøse toner, kan pleddet brukes som en spennende kontrast i rommet.

 

Alle bilder: Røros Tweed

 

Hvilket pledd er fin favoritt?

Legg inn en kommentar