Rom for kontorplass

Bærbare dataer har gitt mange mye ekstra plass i hjemmet. Det er ikke lenger et behov for et stort skrivebord med kontorplass fordi man kan bruke dataen alle steder man kan sitte. Men når dataen ligger på stuebordet er det lett å strekke seg etter den fremfor å ta del i det som skjer i resten av stua. Og det å sitte i sofaen eller sengen med dataen på fanget kan bli ukomfortabelt for kroppen i lengden.

Det å ha en egen kontorplass i hjemmet gjør at man får en fast plass der man sitter på dataen. Man blir mer konsentrert når man har hjemmekontor, det blir lettere å legge bort dataen på kvelden, og man får bedre sittekomfort. Heldigvis gjør de bærbare dataene at vi ikke trenger like store skrivebord som før i tiden, men hvor skal man få plass til en kontorplass i hjemmet?

 

Gjesterommet

String hylle pc-bord

Krista Keltanen og  Laura Seppanen

Det beste stedet å ha et kontor i hjemmet er på et gjesterom eller et eget kontor. Rommet må føles ryddig når man har gjester, og skal ikke føles som et soverom når man bruker det som kontor. Re opp gjestesengen som en sofa, og har man mye papirer og lignende, bør det legges i lukkede skap og skuffer.

 

Stuen

Retro skrivebord kontorplass i stua

Stokke

Bokhylle skrivebord

Crate and Barrel

I stuen skal kontorplassen gå mest mulig i ett med interiøret i resten av rommet. Velg et ikke-typisk skrivebord i samme stil som stua, eller en litt annen stil som et kontrast-element.

 

Gangen

Skrivebord vegghylle

Shannon McGrath for Robson Rak

Har man en gang med litt størrelse på, kan dette være et fint sted for kontoret. Lag et plassbygget skrivebord mellom garderobeskap, eller sett opp et fint smalt bord som ligner på et konsollbord i gangen.

 

Soverommet

Skrivebord i skap

House and Garden

Kontorplass soverom

Brooke Holm for Rob Kennon

Det minst optimale stedet for et kontor er faktisk på soverommet. Det kan forstyrre nattesøvnen å sove i samme rom som man arbeider i, men med litt innsats kan man skape en fin kontorplass også på soverommet. Det man må tenke på er å lage en løsning der kontorplassen kan gjemmes bort. Et skrivebord inne i garderobeskapet er en fin løsning. En annen løsning er rette, rene vegghyller i forlengelse av garderobeskapet. Da lønner det seg å ikke ha dataen og andre kontorsaker fremme om natten.

 

Har du en kontorplass i ditt hjem?

3 thoughts on “Rom for kontorplass

Legg inn en kommentar