Rød kontrast

Rød stol Gubi

Artilleriet

En av de fargene som vi har sett mer og mer av i 2016, er rødt. Rødt er bare en av alle de varme fargene som har dukket opp i trendbildet. Rødt er en typisk elsk-hat-farge fordi den har så mye energi, og kan for noen virke aggressiv. For andre er rødt den perfekte kontrasten til et interiør i kalde toner. Fargen kan brukes som kontrast til blått og grønt, for å få et varmere uttrykk. Bruk da samme fargetone på rødfargen som det er på hovedfargen i rommet. En annen kombinasjon hvor rødt glir mer inn i interiøret er med beige-toner. Da kan man for eksempel blande inn dempede rosatoner, og grønne aksenter som på bildet over. Rødfargen som er brukt er rustrød. Det er en mer elegant farge, enn de mer dempede skandinaviske rødtonene.

Gubi rustrød fløyel

Gubi via Lampestudio

Hovedfargen i rommet er mørk blå, og den røde stolen er i samme fargetone som hovedfargen. Uttrykket blir balansert, og samtidig spennende med den røde kontrasten.

Muuto grønne og røde spisestoler

Muuto

Muuto har flere stoler i rødtoner både mot korall og mer dypere rødfarger. Rødfargen og grønnfargen på bildet passer perfekt sammen, og gir et moderne uttrykk.

arent&pyke alex hotel røde hagestoler

Anson Smart Arent & Pyke

Rødt er like fint ute som inne. Også her er rødt kun brukt som kontrast til de grønne plantene og dagsengen.

 

Hva syns du om bruken av rødt i interiøret?

One thought on “Rød kontrast

Legg inn en kommentar