Restaurantinspirasjon

Sketch London

Når man er på restaurant er det jo gjerne maten og menneskene som står i fokus. Men stadig flere restauranter er opptatte av å ha et særegent interiør, som gir masse inspirasjon når man skal pusse opp hjemme.

Restaurantinspirasjonen er naturligvis perfekt når spisestuen skal pusses opp, men også kjøkken og stue kan pusses opp i restaurantstil. Og ikke glem, badene på gode restauranter er ofte veldig fint innredet, så hent gjerne inspirasjon derfra også.

Hvis du er på en restaurant med et interiør du virkelig faller for, anbefaler vi å ta en ekstra titt på hva det er som gjør interiøret så vakkert. Hvilke farger og materialer er brukt? Hvordan har de belyst bordene? Og ikke glem å ta et bilde, så har du når å se på når du skal gå til innkjøp hjemme.

Jaime Hayon for Barceló Torre de Madrid Hotel

Petrolfarge kombinert med mintgrønt, messing og marmor, sammen med treverk som roer ned stilen. De sorte lampene står som en fin kontrast til de sukkersøte fargene.

Flora Danica Paris via Dezeen

Er du ute etter et nordisk interiør med lyse farger, er dette kombinasjonene for deg. Lys grønn, flere gråtoner, lyst treverk og mørkegrønt som kontrast gir en avslappet palett. Når fløyel og marmor brukes sammen med treverk og matte overflater, virker det mer organisk enn hvis man blander inn blanke overflater i varme farger.

Le Roch Hotel Paris

Beetle-stolen fra Gubi er virkelig blitt populært som restaurantmøbel. Ikke vær redd for å bruke stoler i forskjellige farger, men la resten av interiøret ha en tydelig hovedfarge. Her er hovedfargen blått. Hengene planter og klaser med pendler er ikke et uvanlig syn på en restaurant. Hjemme kan det bli i overkant å kopiere dette, men ta inspirasjon fra det, og bruk takpendler og ampler i interiøret hjemme.

Leo’s Oyster Bar San Francisco via Douglas Friedman for Architectural Digest

Er du ute etter den mest eklektiske stilen, er det supert å bruke restauranter som inspirasjon. De tør gjerne å overdrive akkurat nok, uten at det bikker over til rotete. Stormønstret tapet, fliser med mønster, forskjellige speil på veggen, og et variert utvalg møbler er veien å gå.

 

Har du vært på en restaurant med fint interiør i det siste? Del det med oss i kommentarfeltet.

Legg inn en kommentar