Re opp sengen med det fineste sengetøyet

Paisley sengetøy brunt soverom

Sköna hem

Hvitt sengetøy er nesten alltid et sikkert valg, men med et sengetøy i en fin farge eller et fint mønster kan gi rommet en helt annen atmosfære. Sengetøy som komplimenterer fargene og stilen ellers i rommet gjøre at selv en uredd seng ser litt finere ut. Mens slitent sengetøy i gal farge og rart mønster kan bli helt feil, og gjøre at hele rommet ser mindre hyggelig ut. Det fine med sengetøy er at man alltid trenger flere sett, og kan velge helt forskjellige stilretninger som man bytter på. Det er nemlig sjeldent at kun én type sengetøy passer inn i rommet.

Ton-i-ton paisleymønster sammen med ensfargede puter bak og foran kan gi et luksuriøst preg samtidig som det føles personlig og levende ut.

Paisley sengetøy

Gant

Har man to brede dyner, kan man legge de oppå hverandre når man rer opp sengen, så får man et fyldig uttrykk. Bruker man da to forskjellige sengetøy, vil det få en fin effekt med brettekant i annet mønster. For å slippe skillet mellom to enkeltdyner, kan man gjøre omtrent som på bildet, men da må den ene dynen legges lengre ned mot fotenden enn den andre, og skjøten må dekkes til med et sengeteppe.

Linsengetøy

Emma Hos for Bjurfors

Linsengetøy er krøllete, så du kan gjerne understreke stilen ved å legge dynene litt tilfeldig.

Sølvtapet turkis soverom

Karina Holmen for Balsnes Gård

Er du glad i pynteputer og det lille ekstra, er dette løsningen for deg. Her er enkeltdyner brettet andre veien som gjør at dynene ser ekstra myke og luftige ut. For at dynen ikke skal bli for kort er det brukt to hodeputer og en pyntepute. Sengeteppet understreker den spesielle oppredningen.

Mønstret sengetøy

Zach DeSart for HGTV

Du kan gjerne blande mønstre på sengesettene også. Gå da for et geometrisk mønster og et organisk mønster. Her er det brukt striper, linjer og blomster.

Sengetøy palmeblader

Eastern Accents

Et eksempel på hvordan sengetøyet virkelig kan endre uttrykk. Grønne palmeblader gir et frodig og humoristisk preg til et ellers stramt interiør. Med ensfarget sengetøy blir naturligvis uttrykket stramt og klassisk.

 

Hvilken oppredning er din favoritt?

3 thoughts on “Re opp sengen med det fineste sengetøyet

Legg inn en kommentar