Peis på kjøkkenet

Peis på kjøkkenbenken

Lisa Petrole for +Togtong

Før skulle peisen være stor – den skulle være midtpunktet i rommet, og man skulle møblere rundt peisen. Mange har nok fortsatt en drøm om en slik peis, men peisen er ikke lenger et samlingspunkt i boligen. De moderne peisene som er på markedet nå er mer stemningsskapere og varmekilder. De skal gå i ett med interiøret og har de åpen flamme, er det flammen som er i fokus, og ikke selve peisen. Å møblere rundt peisen er heller ikke like vanlig lengre. Dette gjør at man nå får nye muligheter for hvor man skal plassere peisen.

Ettersom kjøkkenet har blitt til et oppholdsrom for mange, kan det være det perfekte rommet å plassere peisen i.  Med peisen der man oppholder seg får man nyte varmen og stemningen fra peisen mer. Den lune stemningen som hører til et kjøkken med matlaging og baking kommer tydeligere frem med et ildsted. Alt føles mer rustikt og naturlig på den måten.

Grått kjøkken peis

Haptic Architects

Peis på kjøkkenbenken er helt klart et utradisjonelt valg. En peis som glir inn i interiøret trenger ikke bety mindre sjarm. Med vedkubber i peisen blir det stemning selv når det ikke er tent.

Peis på kjøkkenet

Tid for Hjem

Moderne peiser trenger slett ikke være store, tvert imot er det populært med små peiser som tar lite plass. Stemning blir det likevel.

Kakkelovn sort kjøkken

Sotheby`s Skeppsholmen

En god, gammeldags kakkelovn tilfører kjøkkenet en helt spesiell atmosfære.

Sort kjøkken peis

Vipp

En peis med glass på flere sider gir deg mulighet til å se flammene fra flere rom enn bare kjøkkenet.
Har du peis?

Legg inn en kommentar