På tide å tenke på solskjerming

Lovelight

Våren kommer snikende, og med den kommer også vårsolen. Kanskje har du allerede merket at solskjermingen i stuen eller på soverommet ikke er optimal. Heldigvis har det skjedd mye på solskjermingsfronten de siste årene, og nå kan man få mer avansert solskjerming i vanlige interiørbutikker. Solskjerming har heller aldri vært så dekorativt som nå, og velger du riktig farge kan det virkelig gi rommet et løft. Lurer du på hva som finnes på markedet, og hvilken solskjerming du bør gå for, har vi samlet våre tips under.

 

Plisségardin

Duette

Plisségardinen er supert både som skjerming av innsyns og solskjerming. Plisségardinene finnes både i tykke og tynne varianter, så du selv kan bestemme hvor mye lys du vil ha inn rommet. Det spesielle med plisségardinen er at mange av modellene har det de kaller opp-og-ned-funksjon, så du kan regulere hvor på vinduet du vil ha skjermingen. Mange velger denne typen i stuen, men den er like fin å ha på kontoret, for å slippe gjenskinn i PC-skjermen.

 

Gardiner

Hannah Blackmore for Adore Magazine

Når et rom føles litt tomt og upersonlig er det fint å gå for gardiner. Tykkelsen på gardinene bestemmer hvor mye lys som slipper inn. Florlette gardiner dekker den sterkeste solen, men lar likevel mye av lyset slippe gjennom. Det kan også være fint å ha doble gardiner i stua eller på soverommet. Da kan du trekke for de bakerste, tynne gardinene når du ønsker lys inn, og når vil ha det mørkt, trekker du for de tykke.

 

Persienner

Luxaflex via CD Interieurs

I rom der man vil begrense innsynet, og samtidig bevare mye av lyset og utsynet, er det lurt å velge persienner. For eksempel på kjøkkenet, soverommet, badet eller i spisestuen. Persienner gir mye karakter til rommet, og for at det skal se gjennomført ut bør fargen på persiennene være den samme på vinduskarmene.

 

RullEgardiner

Sean Fennessy for The Design Files

Den vanlige rullegardinen fungerer fint på rom der man vil ha det helt mørkt som i TV-stuen eller på soverommet. Det har også kommet en ny type rullegardiner med mer transparent overflate, som gir mer lysinnslipp. Disse rullegardinene er også mye mer dekorative, og kommer i flere nyanser og farger. Her kan det være spennende å skape en kontrast med rullegardinen, og velge lyse rullegardiner til mørke vegger, eller omvendt.

 

 

Hvordan solskjerming har du i ditt hjem?

Legg inn en kommentar