Overdimensjonert kunst

Stor kunst

Bjurfors

Har du en tom vegg du ikke helt vet hva du skal gjøre med? Gå på jakt etter et overdimensjonert kunstverk som strekker seg fra gulv til tak.

Finn et motiv du liker godt, som passer både personligheten din og hjemmet ditt. Det trenger ikke være et maleri – fotografier, store tekstiler eller andre type kunstverk er like fint. Har du god takhøyde som du vil fremheve kan du gå får et bilde som er smalere enn det er langt. Er det normal takhøyde, kan det å gå for et stort bilde med et motiv som er noe strukket lure øyet til å tro at takhøyden er høyere enn det den egentlig er. Overdimensjonert kunst er også fint over sengen, sofaen eller på skjenken – velg da et bilde som er minst halvparten av lengden til møbelet det henger over.

Et ekstra stort bilde trenger ikke virke bråkete, dette kommer helt an på motivet og fargene. Tenk ut hvor du ønsker et slikt stor bilde, og hva rommet brukes til. Ofte vil et stort bilde gi et mer roligere inntrykk enn hva flere mindre bilder gjør. Organiske motiver i få og svake farger er rolige, og harde motiver med kontrastfarger er mer bråkete. Gå for et motiv i samme fargepalett som resten av rommet, så kan du være trygg på at bildet passer inn.

Kunst på soverom

Yvonne Wilhelmsen for KK Living

Tekstil kunst

Eve Wilson for The Design Files

Kunst fra gulv til tak

Joe Schmelzer for Kyle Schuneman

Overdimensjonert bilde

Derek Swalwell for Inside Out

Overdimensjonert plakat

Nynne Rosenvinge

 

Hva synes du om overdimensjonert kunst i hjemmet?

One thought on “Overdimensjonert kunst

Legg inn en kommentar