Oslo Design Fair

I går var vi på Oslo Design Fair (tidligere Gave- og interiørmessen). I løpet av dagen hørte vi på flere foredrag om messens tema ”The return og cosy”. Temaet reflekterer tiden vi lever i nå, hvor man ser at folk gjerne vil ha det koselig i hjemmene sine igjen.

Dagen begynte med en sofaprat mellom stylistene Per Olav Sølvberg, Christine Hærra og Hege Barnholt. Hver av stylistene har også innredet et rom i messeområdet som viser hva de selv definerer som koselig.

En av de første tingene vi lærte da vi studerte var å ikke bruke ordet hjemmekoselig, enkelt og greit fordi alle definerer hjemmekoselig veldig forskjellig. Det fikk vi også se på messen i går.

Her ser dere hvordan de tre stylistene har løst oppgaven.

ODF Hege Barnholt

Hege Barnholt hadde designet en spisestue i nordisk stil med mye lyst treverk, en kjølig kontrastvegg og detaljer i brente fargetoner. I sofapraten forklarte hun at hun trengte få, vakre ting, og et rolig interiør for å ha det koselig.

Oslo Design Fair Hege Barnholt

ODF 2016
ODF Januar 2016

Det ble diskutert om rot er koselig, og konklusjonen var at hauger med blader og lignende rot absolutt kan være koselig, men alle stylistene var enige i at langt ifra all rot er koselig.

Oslo Design Fair Per Olav Sølvberg

Per Olav Sølvberg har innredet rommet med arbeidsplass og hvileplass. Et kreativt rom med personlige gjenstander. Det punktet som ble mest gjentatt i løpet av foredragene denne dagen var at ting som betyr noe er det som gjør et hjem koselig. Ting med kvalitet, ting som er arvet og andre nostalgiske gjenstander.

ODF jan 2016 Fogia Bowl

ODF Per Olav Sølvberg

Oslo Design Fair januar 2016

Hele rommet er et godt eksempel på det man kan kalle koselig rot hvor alt er strategisk plassert for å få et tilfeldig uttrykk.

ODF sofa palmeblader

Christine Hærra er kjent for sin eklektiske og fargerike stil, og det kommer godt frem i hennes rom. Hun har innredet en stue med sterke farger og forskjellige mønstre. Christine sa i sofapraten at det er akkurat det som skal til for at hun skal ha det koselig.

ODF januar 2016

ODF The Return of Cozy Christine Hærra

Oslo Design Fair Christine Hærra

Med så forskjellige resultater, har vi sett at koselig er helt forskjellig fra person til person. Det er noen ting som går igjen likevel, og det er at et koselig interiør er personlig med gjenstander som betyr noe – et interiør som gjenspeiler de som bor der.

Alle bilder: Tidsrom Interiørdesign

 

Hva er et koselig interiør for deg?

Legg inn en kommentar