Organiser garderoben

Anna With Love for Lark and Linen

Skikkelig oppbevaring får man aldri for nok av. Hverdagen blir litt enklere når alt har sin plass, og man slipper å lete overalt for å finne ting. Et oversiktlig og ryddig garderobeskap gjør det ikke bare lettere å finne ting, man unngår også at klesplagg blir bortgjemt inni skapet, og aldri brukt. En egen plass til sko og tilbehør er også viktig, og da gir ikke en garderobestang og et par hyller maksimal utnyttelse av plassen. Har man et gammelt garderobeskap der man ikke får endret innredningen, kan det lønne seg å kjøpe et helt nytt skap. Møbelbutikkene og spesialbutikker for garderobe har utrolig mange forskjellige løsninger for garderobeskapet, så man selv kan lage akkurat den løsningen man trenger til sine ting. I de fleste tilfeller er det også mulig å endre innredning i skapet ettersom behovene endrer seg.

 

Skapet

Skandia Mäklarna via My Scandinavian Home

Det er ingen grunn til å la det være noe ekstra tomrom over skapet. Velg et skap som går helt opp til taket, så får du masse ekstra oppbevaringsplass inni, istedenfor synlig rot oppå skapet. Her kan du lagre reisevesker, sesongklær og ting som brukes sjeldent.

 

Innredningen

Christina Dueholm

Når man skal innrede garderobeskapet er det lurt å bruke skuffer fremfor hyller der man kan. I skuffene får man oversikt, og det er lett å holde ryddig. Over en viss høyde kan man selvsagt ikke ha skuffer – dette er det perfekte stedet for vesker og sko. Garderobestenger til kjoler og skjorter er selvfølgelig også en nødvendighet. Her er det viktig å ikke la garderobestengene stjele for mye plass, så ikke la det stå igjen for mye ubrukt rom under klærne.

 

Tingene

Sarah Vonh

Når det kommer til de tingene som faktisk skal inn i skapet, så lønner det seg å ta seg litt ekstra tid. Lag et system der alt har en fast plass, så er det lett å finne det man leter etter, selv på en hektisk morgen. Klær og tilbehør som henger og ligger synlig i skapet bør sorteres etter farge for at det hele skal se ryddig ut. Ikke heng eller legg ting for tett – det ser rotete ut, blir krøllete og er vanskelig å finne frem i. Velg heller smale kleshengere, så du får plass til mer. Og kleshengerne – de må være like.

Utenfor skapet

My White Obsession

Mange foretrekker å spare tid på morgenen ved å finne frem antrekket dagen før. Et klesstativ eller en garderobestang utenfor skapet er en fin løsning. Her går det også an å henge lange kjoler hvis man vil ha mer plass til skuffer i garderobeskapet.

 

Hvordan er ditt garderobeskap organisert?

Legg inn en kommentar