Omfavn den botaniske trenden med blomstertapet

Blomstertapet soverom

Anthropologie via Gravity Home

Den store trenden på tapetfronten for tiden er organiske mønstre. Blomster og andre elementer fra naturen blir et fint bakteppe for enkle, skandinaviske møbler. Det er mye å velge mellom blant blomstertapetene i butikken. Store rosemønstre gir en mer klassisk stil, flora-tapet er mer ungdommelig og frie blomstermønstre kan passe til både tøft og søtt interiør. Og når man skal velge fargene man vil ha på tapetet er det lurt å gå for en kombinasjon man virkelig liker – en kombinasjon man kan leve lenge med. Er tapetet ton-i-ton i én farge, er det bare å gå for yndlingsfargen, eller den fargen som passer best til de møblene du har fra før.

De mest trendy blomstertapetene nå er ofte litt retroinspirert enten det er i form eller farge. Som med retromøbler er dette farger og mønstre som passer fint inn i den skandinaviske stilen. Tør du ikke tapetsere stua, er små rom som gang, vaskerom, gjestetoalett, eller gjesterom det perfekte stedet å starte.

Retro blomstertapet

Anne Linde

Retrofølelse på tapetet og ultramoderne nattbord er en perfekt kombo. Fargene i tapet blir tatt opp i dekoren på vegghyllen fra Anne Linde. 

Blomstertapet

Stadshem

Rom med brystning er mindre skummelt å tapetsere enn andre, da det bare en en liten del av veggene som blir tapetsert. Men da blir man kanskje fristet til å tapetsere flere rom i samme mønster? Vi er helt for! Rommene på bildet får en fin sammenheng, og føles mer som ett litt større rom enn to små.

Blomstertapet i gangen

Andrea Papini for Elle Decoration

Blomstermønster med hvit bakgrunn er et trygt valg for mange, det gir et friskt uttrykk og føles lettere enn mønster med mørk bakgrunn. Ta gjerne opp fargen fra tapetet i de tilstøtende rommene.

Floratepet kontor

Krickelin

Flora-tapet er en sånn type tapet man bare blir sittende og se på. En tapet som dette passer godt i arbeidsrom som kjøkken og kontor. Holder man møblene i enkle farger og materialer, får tapetet hovedrollen i rommet.

 

Har du tapet i ditt hjem?

One thought on “Omfavn den botaniske trenden med blomstertapet

Legg inn en kommentar