Når standardmøblene ikke får plass

Mohv

De fleste møbelgrupper har en standardstørrelse, en 2-seters sofa er gjerne rundt 2 meter bred, et skrivebord skal være 60cm dypt og minst 120cm bredt og så videre. Man sier ofte at det er lurt å bruke store møbler i små rom for å få rommet til å virke større, men i visse tilfeller er det rett og slett ikke plass. Heldigvis finnes det flere valgmuligheter, og nå som leilighetene blir mindre og mindre, finner vi også et bedre utvalg av små møbler i butikkene. Det er ikke bare i små leiligheter man kan ha bruk for små møbler – har du en liten TV-stue eller et lite gjesterom du skal innrede, kan du finne noen gode løsninger her.

Leiligheten over har minimalt med plass, men det er likevel innredet med mange møbler, uten at det føles overfylt. En ekstra smal sofa har god plass til to stykker. Det er brukt krakker som sidebord og nattbord, så det enkelt kan plasseres rundt sofaen når man har flere gjester. Dette er også en god løsning på et stort ungdomsrom.

Lundin

Trenger man plass til et skrivebord på soverommet, finnes det flere typer ekstra smale arbeidsbord. Noen har også uttrekkbar benkeplate, så man får bedre plass når man jobber. Her er det brukt et uttrekkbart spisebord som skrivebord.

Anniken Zahl Furunes for Bo Bedre

Har man liten plass til garderobeskap eller kjøkkenskap, er det lurt å se etter smale varianter. Overskap kan også brukes på veggen som en skjenk, men har du ekstra liten plass, finner du de smaleste skapene i baderomsavdelingen.

Alexander White via Planete Deco

En vanlig lenestol er ofte over 80 x 80cm, mens en spisestol eller mindre lenestol kan ta betydelig mindre plass. En blanding av småbord gir en fin dynamikk i innredningen, samtidig som det tar liten plass.

Jonas Berg for Stadshem via My Scandinavian Home

På små bad er det lett å tenke at man ikke skal ta opp gulvplass med et servantskap. Flere leverandører selger servantskap som er smale og lette i uttrykket. Isteden for at rommet føles overmøblert, kan det smale servantskapet gi et lite bad den ekstra møbleringen det trenger for å ikke føles sterilt.

 

Har du et rom med litt for liten plass til møblene?

One thought on “Når standardmøblene ikke får plass

Legg inn en kommentar