Mørkegrønne nyanser

Mørkegrønt rom

Johanna Bradford for Artilleriet

Det at grønn har blitt en populær farge, er ikke til å stikke under en stol. Da folk begynte å ta farger inn i hjemmene sine igjen, etter mange fargeløse år, var det naturlig å begynne med de trygge fargene. Grønt og blått i lyse nyanser var for mange en trygg start. Nå som man har blitt litt mer trygge på fargefronten, er det naturlig at man begynner å bruke litt mørkere farger.

Flere nyanser av mørkegrønt gir assosiasjoner til skog og mark, men kan også brekkes i mer fargesterke nyanser med mer energi og glede.

Mørkegrønt kjøkken

Fantastic Frank

Mørkegrønne kjøkken er noe vi ser mye av i sosiale medier for tiden. Et i- kjøkken som vi ser her, hvor alt er i samme farge, gir rommet et naturlig bakteppe. Den grønne marmoren gjør uttrykket enda mer spennende.

Mørkegrønt soverom

Felix Forest for Arent & Pyke

Ønsker man mindre mosegrønn, og mer sjøgrønn, kan man brekke grønntonen i blått. En fargesvak farge blir behagelig på soverommet.

Mørkegrønn nisje

Norrgavel

De mer fargesterke nyansene kan brukes til å lage et blikkfang i rommet. En liten nisje føles større om man maler litt utenfor de gitte rammene. Grønnfargen blir her både dempet og fremhevet av de lyse detaljene i eik og lær.

Grønn sofa

Jonas Ingerstedt for Folkehem

Mange syns det er tryggest å male veggene i spreke farger, og velge møbler i nøytrale nyanser. Er du likevel trygg på at grønn er yndlingsfargen, kan en mørkegrønn sofa virkelig friske opp stuen. Med vegger i en støvet grønntone, får du en fin helhet i interiøret.

 

Hvilken nyanse av grønn liker du best?

Legg inn en kommentar