Mønstermiksing i sommerhuset

Jotun sommerhus

via Lady Inspirasjonsblogg

Er det noe som kan gjøre et sommerhus mer sjarmerende, så er det mønstre. De aller fleste velger å holde sommerhuset i lyse farger som hvitt, beige, og blått. For at dette ikke skal se tamt og kjedelig ut, er det fint å blande inn spennende mønstre.

Mønstermiksing er en egen kunst, men det finnes noen tips man kan følge. Hold mønstrene i samme fargepalett som resten av rommet, så får du en subtil miks. For spennende kontraster kan man blande organiske og geometriske mønstre i lignende farger. De beste kombinasjonene får man ved å prøve seg frem med mønstrene ved siden av hverandre, mange mønstre passer sammen selv om de ikke har noen likheter.

family_____1-624x964

via Cove Interiors

Stoler, puter, gardiner og tapet er alle fine steder å bruke mønstre. Velg ut noen elementer der du vil ha mønster, og ta opp fargen i mønsteret andre steder.

Mønstermiksin sommerhus

via BHG

Her er det brukt to forskjellige mønstre som går igjen i rommet. Putene og gardinene er i samme mønster som igjen ligner på tallerkenene på veggen. Tekstilet på sengegavlen er også bord på gardinene og bånd rundt putene. En fin måte å få brukt opp tekstilrester på.

Mønstre til sommerhuset

Miki Duisterhof for House Beautiful

Et godt eksempel på at man ikke trenger å følge reglene. Mønsteret i teppet krasjer med resten av interiøret, men blir en balanserende kontrast.

Stripete tapet sommerhus

Björn Wallander for Architectural Digest

Vi gleder oss til å gi dere mer inspirasjon til sommerhuset fremover. Skal dere pusse opp, anbefaler vi å begynne tidlig så dere kan nyte sommeren i ny hytte. Ta kontakt med oss via menyen øverst på siden.
Har du et sommerhus?

Legg inn en kommentar