Matt mot blank

Grønt spisebord blank maling

via Elle

For noen dager siden skrev vi om hvordan man kan lage kontraster med farger i hjemmet. I dag skal vi gi inspirasjon til hvordan dere kan skape kontraster og dynamikk i rommet med forskjellige glansgrader.

Forskjellige glansgrader gjør at man kan bruke få farger i rommet, uten at det virker kjedelig. Hvis man bruker samme farge i forskjellige glansgrader, vil man få et utrolig uttrykk sammenlignet med overflater i samme glansgrad. En blank overflate vil se mørkere ut enn en matt overflate, selv om fargekoden er akkurat den samme. De man maler med høy glansgrad vil skinne og trekke oppmerksomhet, og de matte overflatene vil skape en fin bakgrunn. Sammen skaper de en helhet for resten av rommet.

Jotun Lady 1931 Kokos Soverom

via Lady Inspirasjonsblogg

I dette rommet er veggen og brystningen malt i samme farge, men brystningen er i en høyere glansgrad enn veggen. Rommet får en rolig base, uten at uttrykket blir flatt.

Hvitt bad blanke fliser

via Story Hotel Stockholm

På badet er det ekstra viktig å skape kontraster med flisene. Blanke fliser i dusjen mot matt maling på halve veggen i resten av rommet gjør at man får noe å hvile øynene på, uten at man trenger å være modig med fargene.

Sort kjøkken blanke fliser

via The Countryphiles

Også på kjøkkenet kan man leke med glansgrader og fliser. En matt vegg får en fin kontrast i både de blanke listene og de enda mer blanke flisene.

Rundt bord sorte stoler

via Lonny

Har du noen møbler du vil skal skinne litt ekstra, burde du prøve å male de i en blank farge. Sørg for at de fleste overflatene ellers er matte, og bruk de blanke som kontrast.

 

Har du prøvd å bruke forskjellige glansgrader?

Legg inn en kommentar