Maskulint interiør – en strammere stil

Untitled

Via Fritz Hansen

Maskulint interiør er det vi definerer som et mørkt interiør med rette linjer. Dette er ikke det interiøret alle menn ville valgt, men et interiør som gjenspeiler maskuline egenskaper. Det man kaller maskulint interiør, er kontrasten til et typisk feminint interiør.

Begrepet maskulint interiør sier noe om farger, materialer og ikke minst bruken av teknologi. Materialene som blir mest brukt er stål, skinn og røffe tekstiler. Man bruker ofte mørkere farger og tekstiler enn hva man tradisjonelt ville valgt. Sort og ulike nyanser av grått og brunt er kjennetegn på farger i det maskuline interiøret. Et annet kjennetegn er at det er ikke for mange unødvendige dekorelementer og ofte en stram stil.

dad9044d08e28f5bcb3f20d6a72008f3

Via Hotel Zhero

Et maskulint interiør er ofte preget av bruken av teknologi, og spesielt i stue og kjøkken. Hjemmekinoanlegget skal stå fremme og passe med resten av interiøret. På et kjøkken skal det være topp moderne hvitevarer og diverse maskiner. Dette kan være årsaken til at fler og fler menn nå liker å tilbringe tid på kjøkkenet og det å lage mat.

ac0888e2f806b41367081553291ce373

Via The design files

Maskulint interiør kan ofte virke mørkt og noe dystert for de som er glad i feminint interiør, men med en maskulin fargesetting blandet med feminine former og detaljer kan det bli et spennende interiør.

EVERITT 09 _ LOUNGE

Via Studio XMSL

Treverk er også noe som passer fint inn i et maskulint interiør. Da vil det hele virke lettere og noe mykere.

doc_1220_1.jpg.ashx

Via Slettvoll

Hvis én part i et samboerpar ønsker et noe lysere interiør, og den andre vil ha et mørkt interiør, kan kontrastene kle hverandre ved å blande mørkt med lyst.

Hva synes du om maskulint interiør?

One thought on “Maskulint interiør – en strammere stil

Legg inn en kommentar