Hvordan lykkes med lyseblå vegger

Eilersen

Blått har blitt en av ”de nye nøytrale fargene”, som betyr at det er en farge som passer med omtrent alle andre farger. Det er mer og mer sjeldent man ser at folk maler med grått og beige, men mange ønsker likevel en farge som passer med det de allerede har av møbler og dekor. Vi har sett mye av de dype, og de nesten helt grå blåtonene i noen år, men nå er det en annen blåtone som øker i popularitet. Den lyseblå fargen er ikke lengre bare en soveromsfarge – det har blitt en farge man kan bruke i alle andre rom.

Lyseblått er et fint valg for de som rett og slett ønsker et lyst rom. Lyseblått blir en fin bakgrunn for et fargerikt, så vel som et nøytralt interiør. Det er en farge som kan ta så lite eller så mye oppmerksomhet man ønsker, avhengig av hva man kombinerer det med.

Yvonne Wilhelmsen for Bonytt

Kun grått i kombinasjon med lyseblått blir kjedelig, men med en grønn plante og rosa nyanser, blir paletten med ett mer interessant. Det er likevel de blanke detaljene i bordet og lampen som setter prikken over i-en i dette rommet.

IKEA

Ton-i-ton fungerer også fint med lyseblått. Har du fargerike klær kan du godt bruke de i fargepaletten på soverommet. Legg merke til hvordan den lyseblå fargen fungerer som bakgrunn for interiøret.  Den tar ikke oppmerksomhet fra de andre fargene, men fremhever de på en fin måte.

Fritz Hansen via Verket Interiør

Lyseblått fungerer bra i et klassisk interiør, men da med en dempet fargepalett. Det fint å blande inn flere støvete nyanser av blått, og bruke naturmaterialer som kontrast.

Montana

Når man har vegger i en lys tone, som likevel er fargesterk, er det fint å fortsette med de fargesterke nyansene. En ungdommelig stil får du med sterk rosa og messing sammen med det lyseblå. Å bruke et gulvteppe i samme farge som veggen gir en fin effekt.

The Apartment

Lyseblå vegger blir en rolig bakgrunn for en glad og fargerik stil. Blått og grønt som hovedfarger gjør at det er lett å endre uttrykket når man ønsker. Klassiske materialer som bronse, messing, fløyel og ull gjør rommet sofistikert, mens de sterke fargene gjør rommet mer lekent.

 

 

Hvilket rom ville du brukt lyseblått i?

One thought on “Hvordan lykkes med lyseblå vegger

Legg inn en kommentar