Lun fjellhytte

86dedbfd435fab6ca0d919f301ecc9ab

via Slettvoll

Vi er fortsatt i starten av årets vinter, men har kanskje kommet langt nok inn i sesongen til at mange tenker at det er på tide å friske opp litt på hytta før våren kommer igjen. Det er ikke mye som skal til for å få en litt annen stemning. Begynn med nye gardiner og tekstiler, flere lamper og litt pyntegjenstander, så er du ett skritt nærmere. For de som vil gjøre litt mer har vi satt sammen et par innlegg til dere med inspirasjon til deres nye hyttestil. Den første stilen ut er den som vi kaller lun fjellhytte.

Tekstiler i ull og lin, tunge møbler og industrielle lamper, setter stemningen. Fargene som går igjen er brunt, beige, grått, hvitt og rød-oransje.

ce748e32b093bf1074f13b7515eead81

via Slettvoll

Mørkt og lyst blir brukt med stor effekt, og gir et rom som er lyst og lunt på en gang. Ikke en krok står upyntet, så gå til innkjøp av store vaser og krukker som kan pyntes med grener fra skogen.

81b52277d5a9ada5340a8d11ce4df141

via Interiørmagasinet

Som på tradisjonelle norske hytter, er kobber representert i denne stilen. Kobberet glir fint inn med de mørke fargene, samtidig som det gir varme til interiøret.

Ikke vær redd for å lage egne møbler. Dette uperfekte stuebordet klarer man fint å snekre sammen selv. La materialene ligge ute en vinter, så får de en vakker patina.

b46cb43596b52214c3310d31fac5b89b

via Sköna Hem

Liftgardiner og vanlige gardiner blir brukt om hverandre i denne stilen. På soverommet kan man gjerne kombinere de to. Velg liftgardiner i lignende farge som gardinene. På bildet er liftgardinen i den mørkebrune fargen tatt opp fra rutene på de andre gardinene. Husk å henge gardinstangen godt over vinduet, og ikke la gardinene henge foran vinduet, men på sidene av vinduet. Da får du inn mest mulig dagslys, og til og med små hyttevinduer ser store ut.

 

Har din familie en fjellhytte?

Legg inn en kommentar