Skap kontrast med farger

Gustavs hem Stockholm

via Cargo Collective

Vi snakker mye om kontraster og hvordan alt mulig skaper en fin kontrast til det og det. Men det er ikke uten grunn, kontraster er noe av det viktigste virkemiddelet i et interiør. Uten kontraster blir interiøret flatt og kjedelig, uansett hvor fine farger man bruker. Kontraster kan skapes mellom farger, glansgrader, teksturer og stiler. Den enkleste måten å skape kontraster i ditt egent hjem er å blande inn et par elementer fra motsatt side av fargesirkelen som resten av rommet. Har du mye kalde farger i rommet, bruk et par elementer av varme farger, og omvendt. Du kan også bruke mørkt mot lyst på samme måte.

1442667869750

via Riikka Kantinkoski

Sort og hvitt er den kontrasten man ser mest av i interiør, men det er ikke alltid like heldig. Lik mengde sort og hvitt kan ofte bli for hardt og se billig ut. Prøv å dempe en eller begge fargene. Hvitt med nesten-sort eller mørkegrått, sort med kremhvit eller helt lyse farger. Vil du ha ren hvit og sort kombinert, velger du en av dem som du bruker mest av, og bruker den andre som kontrast. Blander du inn levende materialer som treverk, varme metaller eller planter blir uttrykket mer dempet.

matrum_matplats

via Sköna Hem

Blått står i fokus i denne spisestuen med de varme fargene er hovedfargene.

jonas-ingerstedt-klein-photographen-elle-deco-sweden-clara-albert-001-1425637653

via Jonas Ingerstedt

En naturlig kombinasjon nå som både rosa og grønt er de store trendfargene. Hvis man velger grønt og rosa i samme fargetone er man sikker på at de kommer til å passe sammen.

00053f2717044312bb4944767af2d45a1

via Boligmagasinet

Et klassisk interiør blir mer moderne med gode kontraster. En gul krakk i en annen fargestyrke enn resten av rommet, skaper en kul kontrast til det lyse interiøret.

 

Hvilke kontrastfarger liker du best?

Legg inn en kommentar