Kontorhyller

 

Kontorhyller soverom

@anna.cor

Mange bytter nå ut mesteparten av bøkene i bokhyllene med dekorgjenstander. Det er nå mer fokus på å vise frem personlige gjenstander enn hvor mange bøker man har lest. Og med det endres behovet for bokhyller. Den klassiske biblioteksbokhyllen er ikke lengre det eneste riktige – nå kan man være kreativ også i valget av bokhyller. Ønsker man å vise frem sin personlighet i bokhyllen og dermed gi rommet særpreg, må man selvfølgelig ta noen litt utradisjonelle valg. Ved å bytte ut bibliotekshyllen med kontorhyller får du helt klar noe ikke så mange andre har.

Den ellers så kjedelige kontorhyllen i metall blir en kontrast til interiøret i et hjem. Interiørdesignere som Ilse Crawford og Lotta Agaton har lagt grunnlaget for denne trenden, og vi ser stadig at trendy interiørpersonligheter bruker kontorhyller i interiøret. Disse hyllene er for de som ønsker et vågalt interiør innenfor den minimalistiske og skandinaviske stilen.

Kontorhyller

@fannyhaag

Mange kjenner disse hyllene fra kontorer, butikker og faktisk også biblioteker. Men når man bruker disse hyllene i stuen eller spisestuen, blir de med en gang et vågalt element, framfor en billig løsning. Ønsker man et mer stilrent resultat, er det ikke mye som skal til for å gjøre disse hyllene blir ordentlig fine.

Bokhyller spisestue

Kristofer Johnsson og Lotta Agaton

Første steg i å få kontorhyllene til å passe inn i et vanlig hjem er at de males i samme farge som veggen. Da får de et mykere preg, og man merker med én gang hvordan de er mer luftig enn vanlige bokhyller.

Bokhyller stue

Historiska Hem

Varier avstanden mellom hyllene og varier hvordan ting er plassert – bøker kan både stables og settes oppreist. Bokser og dekor fordeles mellom hyllene. En helhetlig stil får du om du bruker gjenstander i samme farge som resten av interiøret.

Vintagemøbler spisestue

Magnus Marding for Ett Hem

Har du mange fargerike bøker kan det være lurt å ta opp noen av disse fargene i interiøret. Her er det brukt rødt som kontrastfarge.

 

Har du bokhyller i ditt hjem?

Legg inn en kommentar