Kjøkken utenom det vanlige

Drivhuskjøkken fliser

Shannon McGrath for Hecker Guthrie

Vi har tidligere skrevet om rene og rette linjer på et kjøkken, og nå vil vi ta for oss noe helt annet og kanskje noe litt utenom det vanlige, men som vi synes er veldig inspirerende.

Mange som har åpen stue- og kjøkkenløsning vet at det kan være fint å ha mulighet til å dele av sonene. Matos og rot fra kjøkkenet er ikke alltid ønskelig i stuen. Det finnes mange måter å dele av disse sonene på, men ønsker du deg noe litt utenom det vanlige har vi en løsning for deg.

Alle har et forhold til drivhus og vet hvordan et drivhus ser ut, hvorfor ikke bli inspirert av det, og bygge inn kjøkkenet i et lite drivhus i boligen? Et drivhus gir tydelige rammer og skaper en egen atmosfære i kjøkkendelen. Samtidig får man et lekent interiør som ingen andre har.

Du rynker kanskje litt på nesen, men se bare disse inspirerende bildene!

Drivhus sort kjøkken

Morten Holtum for Inside Out

Vi elsker denne måten å bygge et kjøkken på. Dette kan være en god løsning for de som har en åpen løsning med stue og kjøkken, men ønsker å dele opp de ulike sonene mer. Selv om man er på kjøkkenet har man fortsatt mulighet til å føre samtaler med familien eller gjestene. Det er heller ingen nødvendighet med glass, man kan fint ha rammen rundt uten glasset.

Drivhuskjøkken

Circle Line Interiors

Også spisestuen kan være en del av drivhus-kjøkkenet. Dette krever selvfølgelig god takhøyde, men vi vet at mange er heldige å ha det både i gamle leiligheter og nybygg.

Kjøkken store vinduer

deVOL Kitchens

Drivhus-kjøkken er også til inspirasjon for de som skal bygge på eller bygge nytt. Skråtak med vinduer på begge sider og store glassflater gir drivhusfølelsen. Nesten som å lage mat ute.

Skråtak kjøkken

Silent Sama for Darcy Jones

Det bli for mange litt mye å bygge et drivhus inne i boligen. Det å gi kjøkkenet en tydelig sone er viktig for mange likevel. Her er et nydelig moderne kjøkken med et hint av et drivhus under skråtaket. Store takvinduer gir godt overlys, omtrent som i et drivhus.

Kjøkken sprosser

Jack Hobhouse for Fraher Architects

Har du kun noen vegger du kan gi drivhuseffekt, kan du jukse på de resterende veggene med store rammer med sprosser. Motivet i rammene trenger slett ikke være av utsikt eller natur, kart eller mer abstrakt kunst vil likevel være kult.

 

Hva synes du om denne kjøkkenløsningen?

Legg inn en kommentar