Trend: Kelimtepper i flere rom

Kelim i entreen

Becki Owens

Kelimteppene har etter hvert blitt et nokså vanlig innslag i skandinaviske hjem. Deler av mønstrene kan minne om gamle nordiske broderier, og sånn sett er ikke kelimeteppene så fjernt fra skandinavisk estetikk. Fargene derimot pleier å være ganske langt ifra det vi kjenner igjen i norsk tradisjon med mettede primærfarger og naturtoner. Kelimtepper får man i mange forskjellige nyanser, men de mest populære nå for tiden er de utvaskede varme tonene som rosa, oransje og brunt. Dette er som kjent farger som er i trendbildet nå og dermed føles et kelimteppe som et moderne innslag i interiøret. Kombinasjonen av den grove teksturen i teppet sammen med mønsteret og fargene gjør at et kelimteppe gir masse liv til rommet. Vi vet at mange nå ønsker å ta inn noen gamle elementer i interiøret, og da kan kelimteppet være en fin start.

Kelimtepper i stua

 

Amy Bartlam for Veneer Designs

Er det ekstra gulvkaldt, eller vil man skjule gulvet, er det fint å blande flere gulvtepper til et stort lappeteppe. Så lenge teppene holdes i samme dempede fargeskala vil det bli en fin helhet.

Kelim kunstvegg spisestue

Line Klein for Elle Decoration

Man trenger ikke ha et lys og lekent interiør for å bruke kelimtepper. I rustikke og vintagepregede interiører passer kelimteppene like fint inn. I denne spisestuen gjør fargevariasjonene i teppet på gulvet at bildeveggen ikke føles så tung.

Kelimtepper på baderommet

Tigmi Trading

Også på badet kan man ha tepper. Med et kelimteppe får man flere farger til det kalde interiøret som gjerne er på et baderom.

 

Hva syns du om kelimtepper?

Legg inn en kommentar