Innred hagen etter solen

Skyggebenk i hagen

Alcro

I sommerhalvåret er det hagen som er husets hjerte, og mange ønsker å innrede hagen som om det var en stue. Det viktigste å tenke på når man innreder en hage, er sola. En stor hage trenger flere sitteplasser så man kan sitte i solen, eller i skyggen til forskjellige tider av døgnet. Når man inviterer gjester vil man ikke bare ha plass til mange folk, men man vil også sitte i kveldssolen. Hva er vel vitsen med et stort spisebord om det står i skyggen hele kvelden?

Frokostplass i hagen

Better Homes and Gardens

En frokostplass trenger ikke alltid være stor. Hva med å ha noen puter klare ved inngangsdøra så du kan ta frokosten på trammen? Noen liker å samle familien til sommerfrokoster, og da er det fint med et frokostbord i morgensolen.

Sofagruppe hage

Tessa Neustadt for My Domaine

Det finnes vel ikke noe bedre enn å ligge i hagen å lese. En hvilesone i hagen er en av de sonene man bruker mest. Hvilesonen innredes med myke, lave møbler, for eksempel en hammock, eller en sofagruppe. Ha denne sonen et sted med et lett slør av skygge. Finn det stedet i hagen som har sol store steder av dagen, men som likevel får litt skygge fra for eksempel et tre. En pergola eller lignende er også fint for å få litt skygge i hvilesonen.

Solseng

Granit

Det stedet i hagen hvor det er full sol hele dagen er perfekt for solsengen. Alt man trenger er en solseng og et lite sidebord, men det er fint med litt planter rundt også.

Skyggeplass i hagen

Nest

Skyggeplassen får ikke alltid så mye oppmerksomhet, men er viktig på de varmeste dagene. Under et tre, eller på nordsiden av huset passer det fint med et cafesett eller et par lenestoler.

Hage spisebord

Derek Swalwell for The Design Files

Spiseplassen må være på det stedet i hagen med kveldssol. Grillen eller utekjøkkenet bør være i nærheten av spiseplassen, så får man åpen kjøkkenløsning også i hagen.

 

Hvilke funksjoner har du i din hage?

2 thoughts on “Innred hagen etter solen

Legg inn en kommentar