Når du ikke kan male veggene

Store bilder

Birgitta Wolfgang for Bo Bedre

Mange av våre lesere leier bolig, og da kan man ikke alltid gjøre de endringene man skulle ønske. Utleiere har strenge regler for hva man får lov til å gjøre med boligen, og ikke alle utleiere tillater at man maler veggene. Det har, som vi har skrevet om flere ganger, blitt populært med farger i hjemmet. Veggfargen har stor innvirkning på hvordan resten av interiøret oppleves, og mange føler at de ikke får den riktige følelsen i rommet med feil veggfarge. Når ønsket om malte vegger ikke kan innfris, må man finne andre løsninger. I dagens blogginnlegg vil vi gi noen tips til hva man kan gjøre for å skape den forandringen man drømmer om, uten å male veggene.

Plate lent mot veggen

Carl Hansen via Yellowtrace

Det å gå til innkjøp av en mdf-plate, og male denne, kan være en god idé for å få farge på de store flatene i rommet. Len platen mot veggen, men sørg for at den ikke kan velte. Den malte platen skaper også tydeligere soner i rommet. Ønsker man ikke å male, kan man bruke kontaktpapir på mdf-platen for å få samme effekt.

Kunst fra gulv til tak

Birgitta Wolfgang for Bo Bedre

Et enda større blikkfang får man ved å gjøre omtrent det samme med store bilder. Velg bilder som passer til ditt interiør, så du skaper en rød tråd, slik som på bildet ovenfor. Her går det i sort-hvitt.

Ut av skapet NRK hyller

Tidsrom Interiørdesign

Har man mange dekorelementer man ønsker å vise frem, kan hyller som går fra gulv til tak være en god idé. Her er det brukt hyller fra butikkinnredning. Lignende kan fås kjøpt IKEA eller Hay. Hyllen blir et naturlig blikkfang i rommet.

Hotellgardiner

Jesper Florbrant for Petra Tungården

På soverommet kan man ta inspirasjon fra hoteller, og dekke hele vindusveggen med gardiner. Skinner fra vegg til vegg med tunge, tykke gardiner gir hotellfølelsen, samtidig som du får dekket til veggene bak.

 

Hva er dine beste tips? Del de gjerne med oss!

Legg inn en kommentar