IKEAs skjulte skatter: Ivar

IKEA Ivar

Charlotte Ryding

Med et så stort utvalg som det IKEA har, er det lett å gå seg vill. I vår nye serie IKEAs skjulte skatter skal vi vise dere noen av de møblene i katalogen som vi mener har mest potensiale. Først ut er Ivar, og følg med fremover for flere skjulte skatter.

Ivar fra IKEA var tidligere kun kjent som et oppbevaringsystem folk plasserte i boden. Det mange glemmer er at Ivar er satt sammen av flere deler – hylle, kommode og det vi skal snakke om i dag – skap. Skapet på bildet over er altså ment som en del av Ivar-hyllene, men kan også brukes alene. Dette skapet har vært de svenske bloggernes favoritt i flere år, og det kommer bare til å bli mer populært fremover. Med Ivar-skapet kan man lage akkurat det skapet du selv vil. Det kan brukes som skjenk i stua, oppbevaring og sidebord i gangen, eller som et ekstra skap på soverommet.

IKEA Ivar hengt på veggen

Frida Schuler

Bruk to eller tre skap og heng de på rekke på veggen. Uttrykket blir mer strukket og skapene ser ekstra eksklusive ut. De kan males eller forbli ubehandlet. Kanskje vil du prøve deg på et transparent uttrykk?

IKEA Ivar skap prettypegs ben

Solveigsdotter

Med ben fra for eksempel Prettypegs kan du mikse og matche i farger og stiler, skapet og bena trenger ikke være samme farge. Du trenger ikke velge korte ben, så lenge benene er sterke nok kan du velge så lange ben du vil. Med korte ben blir skapet mer lekent og med lange ben blir skapet strammere. Har man et understell eller en benk som skapet passer oppå, kan det også brukes.

IKEA Ivar skap blått

Stadshem

Et nøkternt alternativ er å velge enkle ben, og male skapene i en fin blåfarge. Pynt opp med bilder, planter og en lampe for å gi skapet høyde.

IKEA Ivar malt sort hvit benkeplate

Craftfair

En bordplate oppå skapene gir en sømløs overgang. Her er det brukt kryssfiner, men hva med en tynn bordplate i marmor?

 

Hva er din IKEA-favoritt?

5 thoughts on “IKEAs skjulte skatter: Ivar

  1. Silje says:

    Heisann! Jeg har kjøpt meg et slikt IVAR skap og har tenkt til å male det svart, men jeg lurer på, må man grunne det eller bruke sperregrunn/kvistlakk først tru?

Legg inn en kommentar