I ett med interiøret

Jotun

Via Lady Inspirasjonsblogg

Valget av farge på dører og lister har lenge vært ganske enkelt – klassisk hvit eller bomull. Nå er det lov å gå ett skritt lengre og male listene i farger som glir rett inn i det interiøret du ønsker deg. Det trenger ikke bli et vanskeligere valg av den grunn. Se på fargekoden du skal ha på veggen, velg en med samme fargeverdier (eks. R90B) og gå enten for akkurat den samme fargen, eller noe litt lysere eller litt mørkere (tallene før bindestreken).

3-Lady-Pure-Color-4477_Deco-Blue-og-4638-Byge-1442308456

Via Lady Inspirasjonsblogg

Vi har tidligere skrevet om å male rom mørkere for å få møbler og detaljer i rommet til å stå frem i interiøret. Dette er viktig for å få rom som ikke virker overfylte og rotete. Tør du ikke male i mørke farger, er det likevel en ting du kan gjøre som gir samme effekten, nemlig å male lister og dører i samme farge som veggen. Dette gir en rolig base, og færre forstyrrende elementer i interiøret. Vegger i matt eller silkematt, og lister i halvblank eller blankere, gir en fin effekt.

33cb2056c9fdf93fbd61a005318a217b

Via Refinery28

Et mørkt interiør blir ikke det samme med hvite dører og lister. Med mørke vegger og mange sorte detaljer, burde man prøve ut sorte dører og lister. Stilen blir mer gjennomført, og stemningen blir en helt annen.

Fargerike-Vaar-086-2

Via Fargerike

Har du tapet med farge på veggen burde du velge ut den fargen du vil skal poppe litt ekstra frem og male lister og eventuelt dører i den fargen. Spør på fargehandelen om de kan finne NCS-koden for deg, så er du sikker på at det blir riktig.

Hvilken farge har du på dører og lister i ditt hjem?

Legg inn en kommentar