En hyggelig sitteplass i vinduskarmen

vindusplass

Le LAD

Nå som det er høst og man begynner å tilbringe mer og mer tid inne, er det ekstra deilig å krølle seg sammen i kosekroken med en kopp te og en god bok. Ikke minst er det å sitte inne og se ut på høstværet noe som mange setter pris på. En hyggelig sitteplass i vinduskarmen er drømmen for mange. Det er lett å tenke at man må ha dype vinduskarmer for å få en vindusplass, men det stemmer heldigvis ikke. Det finnes mange måter å «jukse» seg til en vindusplass, og vi skal vise frem noen av dem.

Sittebenk på kjøkkenet

Lidhults

De fleste kjøkken har vinduer. Istedenfor å se vinduet som en hindring i innredningen, kan du la vinduet få hedersplassen i interiøret. Lag en sittebenk av kjøkkenskap under vinduet, og du får lagringsplass og kosekrok i ett. En plasstilpasset sittepute og passende ryggputer gir en komplett vindusplass.

Sitteplass i vinduskarmen radiatorkasse

 

 

Anders Bergstedt for Entrance

Mange hus og leiligheter har fortsatt radiatorer, men det mange glemmer er at disse faktisk kan bygges inn. En radiatorkasse med stødig konstruksjon vil kunne brukes som en hyggelig, liten sitteplass for store og små. Et lite pledd og noen gode puter er alt som skal til for å føle seg komfortabel oppå den varme radiatorkassen.

Sittebenk langs vinduet innredning stue

Felix Forest for Arent & Pyke

En lang sittebenk trenger ikke bare å brukes for å sitte og se ut av vinduet, men kan faktisk også brukes som en del av innredningen. For å gi stuen en litt mer spennende innredning kan en sittebenk fungere som sofa nummer to når man har gjester, og som en hyggelig vindusplass i hverdagen.

Sitteplass i vinduskarmen

Whiting Architects

Den virkelig innebygde vindusnisjen kan man faktisk få til i et ferdig bygget hus. En nisje som strekker seg ut fra veggen gir rommet et arkitektonisk element og passer fint inn i hjem med rette linjer og moderne preg. Man kan gjerne ha en tilpasset sittepute, men ryggputene må holdes i minimalistisk stil.

Innebygget peis sitteplass i vinduskarmen

Krads

Mange som skal ha seg ny peis, ønsker ha denne innebygd. Da kan man i samme slengen bygge en liten nisje som strekker seg langs vinduet. Da får du den innebygde peisen, samtidig som ikke en hel vegg går til spille av den grunn. Her ser man også et godt eksempel på at moderne ikke trenger å bety fargeløst – de grønne putene gir masse liv til rommet, uten å ødelegge den stramme stilen.

 

Ønsker du deg en vindusplass i ditt hjem?

Legg inn en kommentar