Hvordan kombinere blått og gult

Blå vegg gule kontraster

Bo Bedre DK

Blått har blitt en populær farge i interiøret, og den blir tatt i bruk i alt fra duse toner til mer fargesterke. Fargen finnes i den kalde delen av fargesirkelen og vi ser at folk har mer og mer tatt i bruk de dype mørke blå fargene.

Gult har kommet for fult som en herlig sommerfarge i år, men vi har opplevd at mange syns det er vanskelig å kombinere blått og gult sammen, fordi det ofte kan se ut som det svenske flagget. Så hvordan kombinere disse fargene uten å få følelsen av at vi er i vårt naboland?

Blå vegger, grønt og gult gulvteppe

DABITO

Skal man kombinere blått og gult kan det være lurt og tilføre en tredje farge, grønn kan være en fin farge, enten om det grønne blir hentet opp ved hjelp av grønne planter eller grønne dekorelementer. Med en god blanding av blått, gult og grønt vil man få en roligere opplevelse av fargene.

Gult og blått kombinajson

Tara Pearce Design Sponge

Har man en fargesterk blåfarge i interiøret kan det å ta inn noe gult som ikke er like fargesterk være med på å dempe uttrykket. Har du en dus blå farge i interiøret kan man ta i bruk en sterkere gul farge.

Gult og blått

Happy Mundane

Har du blå vegger, og vil tilføre rommet noe gult, kan du trygt bruke farger som er like fargesterke. Bruk gult som kontrastfarge på et par elementer, og tilføy treverk, hvitt, eller andre farger.

Dust blått og gult

Kristofer Johnsson Elle Decoration UK

Det aller tryggeste valget for mange vil være å gå for en dus kombinasjon av blått og gult. Da får man et rolig uttrykk, samtidig som fargene bringer liv til interiøret.

 

Hvilken farge ville du kombinert med gult?

Legg inn en kommentar