Hvor skal man henge bildene?

Henge bilder i stua

Henrik Nero for Alexander White via Elle

Vi har tidligere sagt at man ikke bør henge kunst på alle veggene i et rom. Det finnes selvfølgelig unntak, men hvis man har kunst på alle veggene i rommet kan det fort bli litt rotete. Har man mange bilder man vil henge opp, kan man heller samle de i en bildevegg, enn å fordele dem på veggene i rommet. Da får man et tydelig blikkfang, som føles mer behagelig for øyet. Men hvor skal man plassere bildeveggen, og hvilke andre vegger skal man henge bilder på? Les videre for å få våre tips og ideer.

Bildevegg i stua

Anders Bergstedt for Entrance via Gravity Home

Start med å stelle deg i døra inn til rommet. Hvilken vegg blir øyet ditt dratt mot? Den veggen kan gjerne få et bilde eller en bildevegg. Ser du rett mot et hjørne når du kommer inn i rommet, kan det være en idé å ha kunst på begge veggene som møtes. På den måten lurer du øyet til å fokusere på en større del av rommet.

Kunst på soverommet

Per Jansson via Sanna Fischer

Så går du videre til det stedet du sitter i rommet. Det kan være i sofaen, ved spisestuen eller i sengen. Hvilken vegg ser du på nå? Er denne veggen også tom, kan du ha bilder på den også.

Kunst i trappegangen

Chris Warnes for Inside Out

Det er alltid fint å ha noe å hvile blikket på når man går opp eller ned en trapp eller gjennom en gang. Heng et bilde rett foran trappen eller i enden av gangen. Her kan du gjerne velge et bilde som står i kontrast til veggene og materialene i resten av rommet.

Kunst på veggen i spisestuen

Alvhem via Coco Lapine Design

De veggene du kan droppe å henge bilder på, er de veggene du hele tiden har i sidesynet. Veggen bak døra er gjerne en sånn vegg. Heng gjerne andre ting på de veggene du ikke har bilder på det kan for eksempel være hyller, knagger eller et høyt møbel.

 

Har du mye kunst i ditt hjem, eller skulle du ønske du hadde mer?

Legg inn en kommentar