5 måter å gjøre hvite kjøkkenfliser litt mer spennende

Kvadratiske hvite fliser mørke fuger

Kristofer Johnsson

Hvite metrofliser virker å være det mest brukte på kjøkkenet. Det er tidløst og passer til alt fra klassisk til rustikk stil. Det er vanskelig å trå feil med hvite fliser på kjøkkenet, men ønsker du det lille ekstra, uten å gå helt utenfor komfortsonen, finnes det mange spennende løsninger med hvite fliser. Det å tenke litt utenfor boksen når det kommer til glansgrad, form og farge på fugemassen, gjør at hvite fliser ikke lenger bare er hvite fliser. Se bare på noen av disse løsningene.

Hvite fliser kjøkken

Eve Wilson via Academy Tiles

Hvite fliser i en utradisjonell form gir et helt spesielt uttrykk til kjøkkenet. Rombeformede fliser satt i mønster som på bildet over føles moderne og minimalistisk og blir helt klart fokalpunktet på kjøkkenet. Med et slikt mønster bør man gå for hvite fuger.

Fliser i fiskebensmønster kjøkken

Topp Tiles

Det er mye man kan gjøre med den klassiske metro-fasongen. Det å legge de i fiskebensmønster er en enkel måte å gjøre flisene mer spennende på, uten at man trenger å være vågal. Har man ikke overskap kan det være vanskelig å vite hvor langt opp på veggen flisene skal gå. Det å kun ha fliser 20-30 cm opp fra benkeplaten er fint for de som vil ha mye farge på veggene.

Kvadratiske fliser kjøkkenet

Drømmekjøkkenet

For noen er kvadratiske fliser et tryggere valg enn rektangulære, mens det for andre virker enda mer kjedelig. Kvadratiske fliser på kjøkkenet skal ikke ha samme dimensjon som de kvadratiske man gjerne har på bad, men heller være noen størrelser mindre. Kvadratiske fliser kan legges på mange forskjellige måter, og fargen på fugen kan være alt fra mørk til helt lys.

Heksagonfliser kjøkken

Chandler Kim for Design Sponge

De med litt mer leken stil bør se på små heksagonfliser som et alternativ. De gir masse liv til kjøkkenveggen, uten å skille seg for mye ut. Ha lyse fuger for at det skal se roligere ut, og mørkere fug for en mer industriell stil.

Loddrette hvite fliser på kjøkkenet

Bicker Design

Den aller mest moderne stilen oppnår du ved å holde linjene helt rette. Da kan man enten legge flisene vannrett eller loddrett, men loddrett gir kjøkkenet det lille ekstra.

 

Har du fliser på ditt kjøkken?

One thought on “5 måter å gjøre hvite kjøkkenfliser litt mer spennende

Legg inn en kommentar