Hotell: Camillas hus

Camillas Hus klassisk soverom

Om du har lyst på en litt annerledes hotellopphold sentralt i Oslo, vil vi tipse om Camillas hus. Camillas hus er fra 1845 og var opprinnelig en enebolig, men nå gjort om til et lite hotell av en egen klasse.  Sveitserhuset ligger i Parkveien 31, og har tidligere vært boligen til Camilla Collett – derav navnet.

Interiørkonsulent Tine Ramstad har designet rommene i samarbeid med Byantikvaren i Oslo. Det er klassisk møblert og interiøret er gjennomført i historisk og autentisk stil,og alle rom er forskjellige. Fargene er godt gjennomtenkt igjennom hele hotellet, det er stort sett brukt støvete, dempete fargetoner, men noen av rommene er mer fargesterke enn andre.

Hvis du ikke har mulighet til å sjekke inn her en natt eller to, så kan du jo bruke interiøret som inspirasjon til ditt eget hjem.

Camillas hus Teracotta vegger, kobber badekar

I et av dobbeltrommene på hotellet har de åpen baderomsløsning med badekar i kobber. Resten av rommet er en herlig fargemiks med tapet med gullmønster i en varmende terrakottafarge, og brune tekstiler.

Camillas Hus blågrått soverom

Enkeltrommet er det en litt kaldere fargetone, og innredningen er i en mer landlig stil.

Camillas Hus blågrått kontor

På enkeltrommet finner man også denne herlige arbeidsplassen, som gir rommet et mer moderne preg. Hvem vil vel ikke sitte her med kontorarbeidet sitt?

Alle bilder og informasjon fra: camillashus.no

 

Hva synes du om Camillas hus?

Legg inn en kommentar