Et harmonisk soverom

Ferm Living

Soverommet er det rommet i huset der balanse i interiøret er viktigst. Ting skal stemme overens og føles harmonisk for å gi en god natts søvn. Men hva er nøkkelen til et balansert soverom?

Riktig veggfarge

Per Ranung og Filippa Egnell for Hästens

Det er tydelig at veggfargen på soverommet er viktig for mange. Det er ofte det første som endres når soverommet skal oppgraderes. For å finne riktig veggfarge til soverommet er det viktig å tenke på at fargen skal ha lite energi. En dempet tone av blått, grønt, rosa eller nøytrale farger er alle gode valg. Liker du å ha det kjølig går du for blått eller grønt, og vil du ha et lunere rom går du for beige eller rosa. Et lite tips til de som sliter med å stå opp om morgenen er å velge lyse farger, mens de som sliter med å sovne på kvelden bør velge det motsatte.

 

En variasjon av tekstiler og materialer

Sanna Fischer

Alle rom i huset bør ha en variasjon av materialer. Det skaper dynamikk og gjør rommet mer interessant. Soverom kan ofte bli anonyme og kjedelige siden det er få møbler i rommet, men er du flink til å ta i bruk forskjellige materialer, unngår du dette. Det samme gjelder for tekstilene. Bland bomull med grovere eller glattere tekstiler for variasjon. Ikke vær redd for å ha for mange tekstiler heller, et gulvteppe på soverommet er behagelig å gå på, og gardiner og et sengeteppe gir hotellfølelsen.

 

Et blikkfang i rommet

Jonas Ingerstedt

Selv et rolig rom trenger et blikkfang. Se på fargene og materialene på rommet ellers, og tenk over hva som ville blitt en kontrast til det. En pute i en litt mørkere eller sterkere farge kan være nok. På dette soverommet er det avrundede kanter på møblene og feminine tekstiler og farger. Derfor blir det kantete og blanke speilet en perfekt kontrast.

 

Riktig belysning

Fantastic Frank

Belysningen på soverommet skiller seg ut fra resten av huset. Den generelle belysningen i taket skal være mykere, og ikke så sterk. Papirlamper eller opalglass gir et mykt lys. Garderoben derimot bør være godt opplyst, og da kan integrert belysning være et godt valg. Ved sengen vil de fleste ha godt leselys, og et behagelig lys å sovne og våkne til. En lampe med åpen pære gir spredt lys, og ekstra stemningsbelysning i ett. Man kan også velge to typer lamper ved sengen – en bordlampe med mykt lys, og en enkel leselampe på veggen.

 

Oppbevaring som skjuler rotet

Pia Winther for Elle Decoration DK

Det er gjerne mye som skal oppbevares på et soverom. Noen er heldige og har plass til et eget garderoberom, mens andre ikke engang har plass til et garderobeskap. Det er lett å glemme at  det ofte er god plass til oppbevaring under sengen. Enkle sengeskuffer kan skjules med et kappelaken, men vel så vakkert er det med en seng med integrerte skuffer. Denne spesiallagde sengen har godt med plass under da den er bygget opp litt ekstra og fått et lite trappetrinn.

 

Hvilke av disse faktorene mangler du på ditt soverom?

One thought on “Et harmonisk soverom

Legg inn en kommentar